Promovendus Charge Your Brainzzz 2.0: stimuleren van gezond slapen bij VMBO scholieren

Promovendus Charge Your Brainzzz 2.0: stimuleren van gezond slapen bij VMBO scholieren

Geplaatst Deadline Locatie
20 feb 8 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mrt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het project Charge Your Brainzzz 2.0 zijn we per 15 mei op zoek naar een gemotiveerde promovendus.

Veel tieners, en met name VMBO scholieren, slapen niet goed. Dat beïnvloedt hun schoolprestaties, stemming en gezondheid. Het lespakket Charge Your Brainzzz is er daarom op gericht om VMBO-scholieren beter te laten slapen. Het bestaande lespakket Charge Your Brainzzz (www.chargeyourbrainzzz.nl) richt zich op het creëren van voldoende kennis en een positieve houding ten opzichte van gezond slapen maar dit alleen leidt nog niet tot een betere slaap.
In dit PhD project, gefinancierd door ZonMw en de Hersenstichting, zal jij Charge Your Brainzzz uitbreiden en een nieuwe versie Charge Your Brainzzz 2.0 ontwikkelen. Om het programma zo goed mogelijk op de leefwereld van VMBO’er en op het schoolcurriculum  te laten aansluiten, betrekken ze de scholieren zelf, hun ouders en docenten. Charge Your Brainzzz 2.0 zal niet alleen op gezond slapen richten maar ook op aan slaap gerelateerde factoren zoals sociaal media gebruik en stress. Daarnaast zal Charge Your Brainzzz 2.0 zal zich niet alleen op de tiener zelf richten, maar ook op de sociale omgeving rondom de tiener zoals vrienden en ouders

Je gaat Charge Your Brainzzz 2.0 evalueren onder ongeveer 500 VMBO-leerlingen uit 4 regio’s in Nederland. We zullen o.a. nagaan of 1)  het slaapgedrag van VMBO scholieren verbetert 2) docenten , leerlingen en ouders tevreden zijn met Charge Your Brainzzz 2.0 en 3). welke randvoorwaarden en inzet van scholen en gemeenten nodig zijn om Charge Your Brainzzz 2.0 structureel en op grote schaal in te zetten.

Het project betreft een unieke samenwerking tussen wetenschappelijke onderzoek partners waaronder de Vrije Universiteit, Sarphati Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, University of Twente, en vele partners uit het sociale domein, onderwijs, gezondheidszorg en diverse gemeenten.   

Jouw taken
Als promovendus ben je intensief betrokken bij de organisatie en logistiek van dit onderzoek en zal actief bijdragen aan de dataverzameling, data-analyse en de uiteindelijke rapportage in de vorm van wetenschappelijke artikelen. Daarnaast zal je 10% van je aanstelling onderwijs geven als werkgroep docent bij de afdeling Gezondheidswetenschappen. Jouw werkzaamheden bevatten:
  • ontwikkelen van een Causal Loop Diagram met VMBO scholieren, ouders en leerkrachten. Een Causal Loop Diagram is een methode, die vaak wordt gebruikt in de ‘system science’, om complexe problemen, zoals slaap en daaraan gerelateerde factoren (piekeren, media gebruik etc) in kaart te brengen, en te visualiseren. Dit project zal je samen doen met een onderzoeker van TeamAlert, expert in onderzoek met en voor tieners
  • co-creëren van Charge Your Brainzzz 2.0 met VMBO scholieren, ouders en leerkrachten. Dit project zal je samen doen met een onderzoeker van TeamAlert
  • implementeren en evalueren van Charge Your Brainzzz 2.0 in 5-8 VMBO scholen. Voor de evaluatie maak je gebruik van zowel kwantitatieve als kwalitatieve data analyse technieken, waarbij je niet alleen nagaat of VMBO scholieren beter gaan slapen als gevolg van Charge Your Brainzzz 2.0, maar ook of leerkrachten, leerlingen en ouders tevreden zijn met Charge Your Brainzzz 2.0
  • samen met relevante stakeholders bepalen welke infrastructuur en inzet van scholen en gemeenten nodig is om Charge Your Brainzzz 2.0 structureel en op grote schaal in te zetten

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde master en bij voorkeur werkervaring op het gebied van Gezondheidswetenschappen, (ontwikkelings-/ gezondheids-) Psychologie, Pedagogiek, Sociale Wetenschappen, Antropologie, Communicatie, Design wetenschappen of vergelijkbaar
  • ervaring met systeem science, participatief onderzoek en kwantitatieve en/of kwalitatieve data-analyse technieken is een pré
  • je hebt goede organisatorische capaciteiten en kan goed samenwerken in een multidisciplinair team
  • je hebt goede sociale vaardigheden. Daarnaast heb je goede mondelinge en schriftelijke communicatie vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels; Je weet hoe te communiceren met mensen die in de praktijk en het beleid werkzaam zijn, evenals met scholieren, ouders en/of docenten
  • je  bent een zelfstandige werker met een goed ontwikkeld analytisch vermogen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar €2.325 oplopend tot €2.972 bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband. Je maakt deel uit van een multidisciplinair projectteam en je basis is de afdeling Gezondheidswetenschappen bij de VU Amsterdam naast de GGD Amsterdam. 

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur 1 jaar en bij voldoende perspectief verlengd tot een totaal van 4 jaar. Aan het einde van het vierde jaar wordt de arbeidsovereenkomst afgesloten met een dissertatie.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • max. 40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • 3980

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you