PhD-kandidaat voor de Zoektocht naar Precisiediagnostiek van Cardiovasculaire Aandoeningen

PhD-kandidaat voor de Zoektocht naar Precisiediagnostiek van Cardiovasculaire Aandoeningen

Geplaatst Deadline Locatie
21 feb 15 mrt LEIDEN

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïnteresseerd in onderzoek gericht op klinische toepassingen? De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) zoekt een enthousiaste PhD-kandidaat met interesse in laboratoriumdiagnostiek en met ambitie voor een promotieonderzoek naar de potentie van cardiovasculaire precisiediagnostiek middels het fenotyperen (proteotyperen) van patiënten en gezonde deelnemers in klinische studies. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

Functieomschrijving

Je werkt in een team dat in eigen beheer nieuwe diagnostische eiwittesten ontwikkelt, valideert en standaardiseert voor de bepaling van eiwitten. Specifiek werk je aan de klinische evaluatie van een door de afdeling ontwikkelde medische test van multiple apolipoproteïnen als risicopanel voor hart- en vaatziekten. Leeftijd- en geslachtsafhankelijke referentiewaarden dienen bepaald te worden in gezonde cohorten. Ook dient de klinische effectiviteit van het testpanel geëvalueerd te worden in prospectieve epidemiologische en klinische studies met gedocumenteerde patient outcome. Specifiek wordt gefocust op het identificeren van de belangrijkste risicofactoren van residueel cardiovasculair risico, het detecteren van remnant disease en de verbeterde detectie van cardiovasculaire ziekten in vrouwen. Daarnaast worden apolipoproteïnen bepaald in ‘vergeten’ en ‘verwaarloosde’ fenotypes, zoals patiënten met type-III dyslipoproteïnemie. Indien er aantoonbaar toegevoegde waarde is van fenotyperen van patiënten en gezonde deelnemers met een uitgebreid apolipoproteïnenpanel, dan wordt er een voorstel gedaan voor een aangepast klinisch zorgpad met een schatting van de kosteneffectiviteit. Aantoonbare ervaring met eiwitdiagnostiek en biostatistiek of epidemiologie strekt tot aanbeveling.  

Samenvatting

•        Je werkt vanuit de afdeling KCL.  Je werkt deels samen met andere klinische/epidemiologische afdelingen.

•        Je streeft ernaar om met je onderzoek te promoveren.

•        Je onderzoek richt zich op een uitgebreid panel van beloftevolle cardiovasculaire (CV) biomarkers dat beoogt  bij te dragen aan preventie, predictie en een meer gepersonaliseerde behandeling van CV patiënten.

·        Zowel klinische effectiviteit als kosteneffectiviteit dienen onderzocht te worden, alsook de rol van het biomarker panel naast radiologische of andere diagnostische mogelijkheden.

•        Het doel is preventie en/of vroege opsporing van dyslipidemie/cardiovasculaire (CVZ) ziekten en meer maatwerkbehandeling door het beter afstemmen op het fenotype/proteotype van de patiënt.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste onderzoeker met interesse voor klinisch toegepast onderzoek in een medische laboratoriumsetting. Je hebt een achtergrond in de biomedische wetenschappen, geneeskunde, anlytische chemie of een soortgelijke richting. Je hebt aantoonbaar affiniteit met klinisch (chemisch) en/of epidemiologisch onderzoek, en interesse in verbeterde opsporing en behandeling op maat bij patiënten met hoog risico voor cardiovasculaire ziekten. Je hebt ruime kennis en bij voorkeur aantoonbaar praktijkervaring met massaspectrometrie voor de kwantificering van (glyco)proteoforms. Naast uitstekende contactuele eigenschappen beschik je over een goede dosis creativiteit, doorzettingsvermogen, flexibiliteit en functioneer je goed zelfstandig en in een team. Ook beheers je de Engelse en Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Als PhD-kandidaat krijg je een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de arbeidsovereenkomst, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar (schaal Pro, cao UMC).

Als je solliciteert met een geneeskundige achtergrond word je aangesteld als arts-onderzoeker met aanvullende werkzaamheden. Je salaris is op basis van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.862,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, cao UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Klinisch Chemisch Laboratorium

De activiteiten binnen deze functie worden grotendeels uitgevoerd binnen het medische laboratorium en de unit Onderzoek en Ontwikkeling van de afdeling KCL. Deze afdeling is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012-geaccrediteerd.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • D.20.MV.MR.04

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, LEIDEN

Bekijk op Google Maps