Inkoopadviseur medior / senior– RE&F

Inkoopadviseur medior / senior– RE&F

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 29 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom jij het inkoopteam versterken op de Erasmus Universiteit Rotterdam? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? En wil je graag werken op de mooiste campus van Nederland? Misschien ben jij dan onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

De EUR kent een gecoördineerd inkoopmodel dus we werken nauw samen met onze interne klanten. Het zwaartepunt van de werkzaamheden van de inkoopadviseurs ligt bij het (Europees) aanbesteden, waarbij het gaat om het zelfstandig begeleiden van Europese aanbestedingen en onderhandse aanbestedingen. Kennis van en ervaring met Europees aanbesteden is dus een must voor een goede invulling van de functie. Naast de Europese aanbestedingstrajecten geef je binnen de EUR ook gevraagd en ongevraagd advies over aanverwante regelgeving, het inkoopbeleid en bijvoorbeeld contractmanagement. Ook lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van tools, templates en denk je mee over de inkoopstrategie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt HBO werk- of denkniveau bij voorkeur aangevuld met Nevi-1 en Nevi-2, dan wel een gelijkwaardig ervaringsniveau. Daarnaast beschik je over actuele kennis van Europese wet- en regelgeving rondom aanbesteden en diverse aanbestedingsmethodieken;
  • Je hebt zelfstandig of meegewerkt aan (Europese) aanbestedingstrajecten;
  • Als je ervaring hebt met het begeleiden van projecten is dat een pré;
  • Je kunt adviseren en weet uitstekend om te gaan met het politieke speelveld waarbinnen geopereerd wordt. Je stelt je binnen het inkooptraject op als een professionele en betrouwbare vertegenwoordiger van de EUR. Je bent proactief, signaleert knelpunten en weet deze knelpunten om te buigen naar kansen of verbeteringen;
  • De competenties die bij de functie inkoopadviseur horen zijn klantbetrokkenheid, samenwerken, resultaatgerichtheid, analytisch vermogen, politiek en bestuurlijk sensitief en overtuigingskracht;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels (CEFR B2).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd/omgezet in een vaste aanstelling. Het betreft een dienstverband van 32 tot 40 uur per week. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.835, - en maximaal € 4.274, - bruto per maand (schaal 9 of 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

De dienst Real Estate & Facilities (RE&F)

De dienst Real Estate & Facilities (RE&F) biedt een inspirerende, goed functionerende en doelmatige huisvesting en facilitaire dienstverlening zodat studenten, medewerkers en bezoekers op de locaties van de Erasmus Universiteit Rotterdam optimaal kunnen presteren en zich er thuis voelen. Bezoekers ervaren de campus als prettig, comfortabel, functioneel, inspirerend en schoon.

Voor de campus neemt RE&F een leidende rol met een visie vanuit expertise. Strategische doelen zoals duurzaamheid promoten wij actief. RE&F faciliteert kantoorruimten, onderwijsruimten en studieplekken door het regisseren van de services. De afnemers van een kantoorruimte bepalen zelf hoe deze wordt ingericht en aangekleed.

Na de herinrichting van de dienst RE&F is per 1 januari 2020 de nieuwe afdeling Inkoop- en Contractmanagement ontstaan. Hierbij zijn inkoop en contractmanagement bijeen gebracht waardoor een inhoudelijke verbinding tussen inkoopproces en contractmanagementproces tot stand is gebracht. Daardoor wordt de onderlinge consistentie van beide processen geborgd, zowel kwalitatief als qua planning.

Het team Inkoop werkt voor de ondersteunende diensten, faculteiten en andere organisatieonderdelen en geeft gevraagd en ongevraagd inkoopadviezen. Inkoop zit midden in een uitdagende professionalisering van de inkoopfunctie. In 2019 zijn de eerste catalogi geïmplementeerd in ons Purchase-to-Pay systeem. Vanaf eind 2019 verwachten we de eerste spendrapportages. Hieronder valt een compliance meting, het voeren van gesprekken met budgethouders over voorziene uitgaven en het analyseren van homogeniteit van uitgaven.

Het team Contractmanagement richt zich op de overeenkomsten van de dienst RE&F en werkt nauw samen met Inkoop en andere contractmanagers binnen de EUR. In de afgelopen jaren is gewerkt aan het opzetten van het professioneel contractmanagement en wordt dit gefaseerd geïmplementeerd. We werken samen met de contractbeheerders die binnen de afdelingen zijn gepositioneerd.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €2835—€4274 per maand
  • HBO
  • PRO/REF/25022020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps