Data Engineer

Data Engineer

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 6 apr Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Neem jij het voortouw in de verdere ontwikkeling van onze data science?

Functieomschrijving

De uitdaging
Ben jij de data engineer die zich bezig wil houden met:

 • het opzetten en onderhouden van de (big) data infrastructuur;
 • de voorbereidingen die voorafgaan aan analyses door de data scientist;
 • een vlekkeloze operationalisatie van de succesvolle use cases?

Je helpt data scientists hun weg te vinden in het oerwoud van beschikbaar gemaakte informatie en je bent in gesprek met stakeholders zoals data eigenaren, IT security afdelingen en business partners om nieuwe bronnen te identificeren en integreren. Dit alles ter optimalisatie van het Univé-brede (big) data ecosysteem en het creëren van waarde met data.

Als  Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de integratie van systemen ten behoeve van data. Verder adviseer en begeleidt je vanuit een expertrol over het optimaliseren van data flows en data kwaliteitsverbetering aan de verschillende stakeholders. De Data Engineers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de vakontwikkeling en kennisdeling op het gebied van de data infrastructuur.

We zijn een startend team en zoeken daarom iemand die het data & analytics team op de kaart kan zetten binnen de organisatie. Je werkt intensief samen met de reeds aanwezige data experts binnen de verschillende business domeinen in de Univé Data Guild (community data experts).

Wie ben jij?
Jij werkt klantgericht en pro-actief, dit betekent dat je op eigen initiatief meedenkt met de klant en op eigen initiatief met gepaste voorstellen komt voor de behoefte van je stakeholders. Je hebt een sterk analytisch vermogen, je begrijpt de essentie van complexe vraagstukken en weet verbanden te leggen tussen gegevens. Je betrekt en ondersteunt anderen bij het nadenken over vraagstukken en de analyse hiervan.

Specificaties

Univé

Functie-eisen

 • Een opleiding op HBO/WO-niveau hebt gevolgd en  minimaal 5 jaar werkervaring hebt als data engineer of softwareontwikkelaar;
 • Kennis hebt van de volgende software en tools: MS Azure, Java, JSON, R, Python, Spark, Flume (optioneel), Git, SQL, Eclipse, Container based deployment (Docker and Kubernetes, Kafka, Linux en windows.

Arbeidsvoorwaarden

We vragen veel van je. Maar we hebben je ook veel te bieden. Je krijgt een salaris dat afhankelijk is van je kennis, opleiding en ervaring. Het salaris is maximaal € 72.215,00 per jaar op basis van een 38-urige werkweek (incl. vakantiegeld en een dertiende maand). Een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie voor 36 - 40 uur per week.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden op een rijtje:

 • Je krijgt een prima salaris, afhankelijk van je opleiding, ervaring en competenties;
 • Variabele Collectieve Prestatie Beloning van maximaal 9% van het jaarsalaris;
 • Arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem: tijd voor geld of geld voor tijd;
 • 27 vakantiedagen bij een 38-urige werkweek;
 • Goede studiekostenregeling;
 • Prima pensioenvoorziening;
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
 • Korting op je schade- en zorgverzekeringen bij Univé.

De afdeling Data & Finance heeft een fijne werkplek in Zwolle, vlakbij het station en met gratis parkeren. Thuiswerken of werken in 1 van onze andere vestigingen behoort tot de mogelijkheden.

Werkgever

Werken bij een verzekeraar saai? Niet bij Univé!
Wij zijn volop in beweging. Wij groeien, zijn ambitieus en willen het verschil maken voor onze leden. Terug naar de kracht van Univé, noemen wij dat. Om dit waar te maken, willen we voorop lopen in technologische ontwikkelingen en investeren wij continu in innovatieve projecten.

Wij leven in een wereld waarin behoeften en vragen van onze klanten steeds sneller veranderen. Wij omarmen die continue en snelle veranderingen en benutten daarbij de kracht van waar het allemaal begon: een coöperatie, die met twee benen in de maatschappij staat. Dichtbij en persoonlijk, digitaal en fysiek. Als coöperatie van de toekomst die zekerheid biedt aan de klanten. Dat vraagt een flinke transformatie. Alleen goed verzekeren is niet meer genoeg; door innovaties van nieuwe en aangepaste producten en diensten in de vorm van bundels willen wij voorkomen, beperken én verzekeren; Univé als vitaal zekerheidsmerk!

Eén van de ontwikkelingen naar een vitaal zekerheidsmerk betreft het toenemend gebruik maken van data. Om zoveel mogelijk waarde te realiseren uit data is Univé in 2019 gestart met een centraal data & analytics team. Dit team richt zich op de gehele keten om op interne en externe dat bronnen diagnostische en voorspellende data analyses uit te voeren en complexe datadiensten en producten te ontwikkelen, waarmee op effectieve en efficiënte wijze business waarde wordt gerealiseerd.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
 • Techniek; Economie
 • 36—40 uur per week
 • Universitair
 • AT Data Engineer

Locatie

Hanzeplein 1, 8017 JC, Zwolle

Bekijk op Google Maps