Programmamanager Professionalisering Projectcontrol (1,0 fte)

Programmamanager Professionalisering Projectcontrol (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 feb 8 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteit Utrecht zoekt een energieke, ervaren programmamanager. Wil jij je inzetten voor een belangrijk, cruciaal verandertraject? Lees dan verder.

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht zoekt een energieke, ervaren programmamanager. Neem jij regie in verandertrajecten? En heb je oog voor alle stakeholders in dat proces? Ben je bekend met projectcontrol? En wil je je voor langere tijd verbinden aan een belangrijk, cruciaal verandertraject? Dan zoeken we jou.

De functie
De Universiteit Utrecht doet veel onderzoek, binnen alle faculteiten. Vaak zijn dat langdurige, gesubsidieerde onderzoekprojecten. Het financiële beheer van deze projecten is cruciaal. De universiteit wil deze ‘projectcontrol’ versterken. We zoeken een programmamanager die verantwoordelijk is voor het verder professionaliseren van projectcontrol, voor de hele universiteit. De doelen? Duurzaam harmoniseren, uniformeren en optimaal beheersen. Als universiteit hebben we immers de maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze middelen efficiënt in te zetten en verantwoording af te leggen over middelen en resultaten.

Het financiële beheer van projecten ligt in handen van de projectcontrollers. Zij werken binnen de faculteit onder de verantwoordelijkheid van de faculteitscontroller. De universiteit wil de projectcontrol op een eenduidige manier organiseren en inrichten. Dat vraagt om gezamenlijkheid en goede samenwerking. Er is behoefte aan standaardisatie van de werkwijze, van processen & systemen en van functie-eisen. Maximale efficiëntie. We zoeken daarbij een goede balans tussen het ondersteunen van de onderzoeker enerzijds en compliance en verantwoording anderzijds.

Wat ga jij doen?
De Programmamanager Professionalisering Projectcontrol gaat een veranderprogramma opzetten en uitvoeren. Zijn/haar  opdracht is om het programma te initiëren, een PID te schrijven, de structuur neer te zetten en uit te voeren; succesvolle implementatie. Je rapporteert in deze functie aan de adjunct-directeur van de directie Financiën, Control & Administratie. De directeur van FCA heeft een functionele aansturingsrelatie met de faculteitscontrollers.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Energie! Je bent een ervaren change manager met een open leiderschapsstijl. Een aanjager van verandering, met oog voor de mens en voor de relatie. Stevig en diplomatiek.
 • Je bent een ervaren programmamanager. Je houdt van een flinke uitdaging. Je betrekt stakeholders en bent sterk in relaties bouwen. En je bent een volhouder.
 • Je pakt de regie. Je brengt orde en structuur aan in processen. Je houdt overzicht en ziet niets over het hoofd.
 • Je voelt je thuis in de universitaire wereld; een complexe bestuurlijke omgeving. Je bent de schakel tussen diverse interne stakeholders. Je inlevingsvermogen is groot: je begrijpt wat belangrijk is voor de wetenschapper én voor control.
 • Je hebt een goede uitdrukkingsvaardigheid, in woord en op papier.
 • Je hebt kennis van projectcontrol voor onderzoeksprojecten en subsidies. Bij voorkeur in de universitaire wereld of in een onderzoeksomgeving.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau (BE). Een achtergrond in accountancy is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 1,0 fte voor de duur van 2 jaar met, naar verwachting, geen verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 5039,- en maximaal € 6133,- (schaal 13 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. . Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 36—40 uur per week
 • €5039—€6133 per maand
 • Universitair
 • 1092964

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps