Onderwijstechnoloog

Onderwijstechnoloog

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 12 mrt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U bent (mede)verantwoordelijk voor functionele inrichting van het online leerplatform yOUlearn. U werkt samen met onderwijskundigen, en docenten aan het onderhoud en beheer van online cursussen en andere onderwijsvormen in yOUlearn. U bent betrokken bij het ontwerpen van nieuwe online onderwijsvormen en u bent in staat deze onderwijsvormen als yOUlearn templates te vertalen en te configureren. U helpt mee requirements op te stellen voor doorontwikkeling van verschillende onderdelen van het leerplatform. U verzorgt 3e lijns ondersteuning en communiceert met de 2e lijn help desk.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

 • U heeft een academisch of hbo denk- en werkniveau, een relevante opleiding afgerond, of heeft aantoonbare en vergelijkbare ervaring opgedaan.
 • U heeft belangstelling voor vernieuwing in het hoger onderwijs, in het bijzonder d.m.v. toepassing van ICT.
 • U heeft een goed analytisch vermogen.
 • Ervaring in het configureren van platforms en toepassingen hierbinnen voor gebruik door verschillende actoren strekt tot aanbeveling.
 • Ervaring met (web)content management systemen strekt tot aanbeveling
 • Tot slot bent u een gemotiveerde, enthousiaste en daadkrachtige persoon die goed kan communiceren en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar met uitzicht op verlenging.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig de ervaring op salarisschaal 10 of salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.978,= bruto per maand bij

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.een volledig dienstverband.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken bijna 700 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website  (https://www.ou.nl/rankings

Afdeling

Expertisecentrum onderwijs (ECO)

Als belangrijk onderdeel van de ambities is binnen de OU een Expertisecentrum Onderwijs (ECO) ingericht. Het ECO is een nieuw OU-organisatieonderdeel dat hoeder is van en verantwoordelijk is voor de innovatie en doorontwikkeling van het OU-onderwijsmodel, de ‘onderwijskundige handtekening’ van de OU en de innovatie en doorontwikkeling van de onderwijs technologische faciliteiten, zoals de digitale leeromgeving yOUlearn. Het ECO ondersteunt op vraag vanuit het onderwijs bij het ontwerpen, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van activerend online onderwijs. Het zorgt bovendien voor de bijbehorende docentprofessionalisering binnen de OU. Alle adviezen, trainingen en producties van het ECO zijn zoveel mogelijk ‘evidence-informed’, dat wil zeggen dat ze gestoeld zijn op of geflankeerd worden door wetenschappelijk onderwijskundig onderzoek. De ambitie is dat per 2022 de OU toonaangevend is ten aanzien van (de expertise en ontwikkeling van) ‘state-of-the-art’ activerend online onderwijs.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Techniek
 • max. 38 uur per week
 • HBO+
 • AT/FAC/ECO/20031

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps