P&O-adviseur - NIDI-KNAW/KITLV-KNAW - Den Haag/Leiden

P&O-adviseur - NIDI-KNAW/KITLV-KNAW - Den Haag/Leiden

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 3 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een hands-on en proactieve P&O-adviseur? Ben jij die P&O professional die toe is aan zijn of haar volgende loopbaanstap en die in de volle breedte van het P&O vak wil werken binnen een wetenschappelijke omgeving? Solliciteer dan bij ons.

Binnen de onderzoeksinstituten NIDI en KITLV van de KNAW ben je als P&O-adviseur de gesprekspartner voor leidinggevenden op strategisch, tactisch en operationeel niveau.   

Functiebeschrijving:
Je adviseert en ondersteunt de leidinggevenden bij de implementatie van P&O beleid.Je adviseert het managementteam op het gebied van thema's als strategische personeelsplanning, terugdringen van verzuim, bevorderen van vitaliteit, opleiding & (talent-)ontwikkeling en recruitment. Uiteraard borg jij vanuit jouw rol de toepassing van de primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, de cao en wet- en regelgeving. Je bent klankbord en vraagbaak voor de leidinggevenden en voor de medewerkers. Je informeert medewerkers van het instituut over regelingen inzake functioneren, duurzame loopbaanontwikkeling, rechtspositie en/of arbeidsvoorwaarden. Daarnaast ben je arbocoördinator en preventiemedewerker. Je coördineert het personeelsbeheer van het NIDI en het KITLV en stuurt twee medewerkers aan. Je werkt binnen het P&O platform, samen met de andere P&O adviseurs en beleidsmedewerkers van de KNAW, aan de ontwikkeling, digitalisering en implementatie van het P&O beleid binnen de KNAW. Je rapporteert direct aan het Hoofd Bedrijfsvoering (NIDI) en een managementteam lid (KITLV).

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

 • Een proactieve P&O generalist met overtuigingskracht, een helicopterview en denkend in mogelijkheden
 • HBO+ of Academisch werk- en denkniveau
 • Gedegen kennis van het arbeidsrecht
 • Ervaren adviseur en gelijkwaardige gesprekspartner voor leidinggevenden
 • Analytisch en cijfermatig sterk en snel kunnen schakelen op meerdere niveaus
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift
 • Ervaring met het (mee) ontwikkelen en moderniseren van P&O beleid
 • Je voelt je thuis in een organisatie met hoogopgeleide professionals
 • Gevoel voor de positie van HR in de organisatie en bereidheid een grote diversiteit aan taken op te pakken

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime aanstelling maximaal € 4.274,00 bruto per maand bij een 38-urige werkweek (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten afhankelijk van opleiding en ervaring), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden en veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsprogramma’s.     

Werkgever

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) / Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV)

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIDI verricht wetenschappelijk onderzoek naar bevolkingsvraagstukken en informeert beleidsmakers en samenleving over onderzoeksresultaten op het gebied van demografie. Door de concentratie van onderzoekers uit verschillende disciplines in één instituut is het NIDI een van de belangrijkste demografische onderzoekscentra van Europa.

Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV-KNAW) is een geestes- en sociaalwetenschappelijk onderzoeksinstituut gericht op Zuidoost-Azië en de Caraïben. Speciale nadruk ligt op Indonesië en de ‘Nederlandse’ Caraïben. 

De focus van het onderzoek van het KITLV ligt op de (dis)continuïteiten tussen de (pre)koloniale en de postkoloniale periode. Met empirisch en theoretisch onderzoek dragen ze bij aan bredere debatten over complexe processen van globalisering. 

Langetermijnonderzoeksthema’s van het KITLV zijn:

 • staatsvorming, geweld en burgerschap
 • mobiliteit en identiteit.

Afdeling

De personeelsadviseur maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering van het instituut. Bij het NIDI bestaat deze afdeling uit het Hoofd Bedrijfsvoering en zeven medewerkers. Bij het KITLV wordt de afdeling, bestaande uit 4 medewerkers aangestuurd door een managementteam lid.

Specificaties

 • HRM
 • max. 24 uur per week
 • max. €4274 per maand
 • HBO+
 • AT2020-019

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 19, 2511 CV, Den Haag

Bekijk op Google Maps