Projectcontroller - NIDI-KNAW - Den Haag

Projectcontroller - NIDI-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
11 mrt 2 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij die gemotiveerde en ervaren financial die toe is aan zijn of haar volgende loopbaanstap? Heb jij ervaring in externe wetenschappelijke onderzoeksfinanciering en wil jij je hier graag verder in ontwikkelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Als projectcontroller maak je deel uit van het team Financien van de afdeling Bedrijfsvoering. Het team Financiën is een klein team van ervaren financials, dat op financieel gebeid ondersteuning biedt aan de onderzoeksinstituten NIDI en KITLV van de KNAW.

Functiebeschrijving:
Samen met je collega's ben jij de financiële sparringpartner voor de projectleiders en de onderzoekers. Je adviseert, informeert en begeleidt onderzoekers over de regelgeving op het gebied van externe onderzoeksfinanciering. Daarnaast stel je projectbegrotingen op in samenwerking met de onderzoekers. Je maakt financiële rapportages en bewaakt de budgetten. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van eindafrekeningen voor subsidieverstrekkers, overeenkomstig de subsidievoorwaarden. De projecten waar ons team voor verantwoordelijk is, worden gesubsidieerd door onder andere de Europese Unie, De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Ministeries, Netspar en Stichting Instituut GAK.

Als onderdeel van een klein team ben je ook op de hoogte van de gehele (grootboek) administratie van de instituten en ondersteun je (indien nodig) bij het opstellen van de meerjarenbegroting en de integrale managementrapportages.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

 • Je bent een proactieve financial met overtuigingskracht, een helicopterview en denkend in mogelijkheden.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal SPD-/HEAO niveau of gelijkwaardig.
 • Jouw beheersing van de Engelse taal is uitstekend.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het projectbeheer van wetenschappelijk onderzoek.
 • Sterke pre als je werkervaring hebt met EBS Oracle.
 • Analytisch en cijfermatig sterk en snel kunnen schakelen op meerdere niveaus
 • Je voelt je thuis in een organisatie met hoogopgeleide professionalsArbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime aanstelling maximaal € 4.274,00 bruto per maand bij een 38-urige werkweek (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten afhankelijk van opleiding en ervaring), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden en veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsprogramma’s.     

Werkgever

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI)

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIDI verricht wetenschappelijk onderzoek naar bevolkingsvraagstukken en informeert beleidsmakers en samenleving over onderzoeksresultaten op het gebied van demografie. Door de concentratie van onderzoekers uit verschillende disciplines in één instituut is het NIDI een van de belangrijkste demografische onderzoekscentra van Europa.

Afdeling

De projectcontroller maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering van het instituut. Deze bestaat uit het Hoofd Bedrijfsvoering en acht medewerkers. 

Specificaties

 • Financiën
 • 32—38 uur per week
 • max. €4274 per maand
 • HBO+
 • AT2020-036

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 19, 2511 CV, Den Haag

Bekijk op Google Maps