Hoofd publieksdiensten - IISG-KNAW - Amsterdam

Hoofd publieksdiensten - IISG-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
12 mrt 29 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Publieksdiensten stelt collecties ter beschikking aan onderzoekers, online via de website en catalogus of fysiek in de studiezaal. De afdeling is het eerste aanspreekpunt bij vragen over collecties en ondersteunt gebruikers bij het raadplegen van materiaal en het leveren van digitale kopieën. Ze promoot tevens de collecties, via website, social media, platformen en rondleidingen. Ook verzorgt de afdeling bruiklenen aan musea voor tentoonstellingen. 

Wat ga je doen?
In deze uitdagende functie geef je leiding aan het team van medewerkers van studiezaal, magazijnen en repro. Je bent als leidinggevende verantwoordelijk voor het personeel, de financiën en de projecten van de afdeling. Naast het verrichten van leidinggevende taken werk je zelf ook mee achter de informatiebalie van de studiezaal (20%).  

Je neemt initiatief, bent een doorzetter en werkt graag samen met collega’s. Je weet mensen op de juiste manier te motiveren en te enthousiasmeren. 

Je wil graag aan de slag met het verder ontwikkelen van de dienstverlening, het stimuleren van het gebruik van de collecties door deze meer dan voorheen en op vernieuwende wijze onder de aandacht te brengen bij diverse groepen van gebruikers. Je onderhoudt contact met onderzoekers binnen en buiten het IISG, je weet wie de gebruikers zijn en werkt samen met nationale en internationale partners. 

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

 • Je beschikt over academisch denkniveau, bij voorkeur met een achtergrond in geschiedenis of sociale wetenschappen, je beschikt over een opleiding als informatieprofessional of je hebt vergelijkbare kennis en ervaring;
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Leidinggeven is iets wat je goed af gaat, maar je werkt ook graag mee met het team;
 • Je hebt een duidelijke visie op online dienstverlening in relatie tot de on-site dienstverlening en ziet kansen voor optimaliseren van het gebruik van de collecties.
 • Je bent bekend met de ontwikkelingen op het gebied van online zoeksystemen en collectieportals en het nationale en internationale erfgoed- en onderzoeksveld.
 • Je bent oplossingsgericht, klantvriendelijk, stressbestendig en je hebt een flexibele en open instelling. Je bent je ervan bewust dat je werkt in een diverse, inclusieve organisatie in een even divers netwerk van relaties en gebruikers.
 • Je kunt zowel in het Nederlands als in het Engels uitstekend communiceren, mondeling en schriftelijk. Daarnaast is de beheersing van een andere moderne taal (Duits, Frans, Spaans, Russisch) een pre in het contact met internationale collega’s en gebruikers.
 • Je hebt kennis van wetgeving op het gebied van auteursrecht, AVG en de gevolgen daarvan voor de dienstverlening in de erfgoedwereld.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij het IISG is voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- (schaal 10/11 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. 

Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • 30.4—38 uur per week
 • €2709—€4978 per maand
 • Universitair
 • AT2020-038

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps