Docent Waterkwaliteit bij de LSG Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer (0.8 fte)

Docent Waterkwaliteit bij de LSG Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer (0.8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 31 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een inspirerende docent en expert op het gebied van waterkwaliteit, en met name microplastic en macroplastic? Heb je affiniteit en ervaring met kwantitatief onderzoek en modellering? En ben je in het bezit van de BKO of kan je deze snel halen? Lees dan snel verder!

Wij zoeken een docent Waterkwaliteit (0.8 fte). De onderwijstaken betreffen het verzorgen en coördineren van cursussen, practica en afstudeervakken op het gebied van de waterkwaliteit. Daarnaast bevat de functie onderzoekstaken die in nauwe relatie staan met het onderwijs: modellering en data-analyse op het gebied van micro- en macroplastic in het aquatisch milieu. Als nieuwe collega pak je al deze taken vrijwel per direct op, in verband met de onderwijs­programmering

Het werk van de leerstoelgroep Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer richt zich op het genereren van nieuwe inzichten die kunnen helpen bij het herstellen van zoet- en zoutwaterecosystemen en het opleiden van een nieuwe generatie professionals. De complexe interactie tussen fysische, chemische en biologische processen staat centraal in ons systeem gericht onderzoek. Het onderzoek is multidisciplinair (chemisch, biologisch, wiskundig) en loopt van laboratoriumonderzoek (gedetailleerde processtudies), via modelstudies tot veldonderzoek. De multidisciplinaire expertise van het team komt samen in de ontwikkeling van geïntegreerde modellen voor ecosysteem- en waterkwaliteitsbeheer. In het onderwijs van de leerstoelgroep worden de nieuwe inzichten zoveel mogelijk geïntegreerd, wat betekent dat ons onderwijs continu in ontwikkeling is. Naast de inhoudelijke vernieuwingen, is ons onderwijs ook steeds in beweging om op de beste manier kennis over te dragen en studenten kennis te laten vergaren. Het onderwijs en onderzoek op Wageningen University is Engelstalig. Daarom is uitgebreidere informatie over de leerstoelgroep in het Engels beschikbaar.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Aantoonbare affiniteit en ervaring met het coördineren en geven van onderwijs op het genoemde inhoudelijke gebied.
 • Promotie of vergelijkbare onderzoek ervaring op het gebied van waterkwaliteit, met name microplastic en macroplastic.
 • In bezit van of bereidheid tot het behalen van de BKO.
 • Goed netwerk op het gebied van het onderwijs- en onderzoeksterrein.
 • Goed track record op het gebied van microplastic, blijkend uit publicaties in toonaangevende tijdschriften.
 • Inspirerend en ondernemend docent, in staat om zelfstandig onderwijs te verzorgen, daarbij onderwijs en eigen onderzoek integrerend, ondersteunt door onderzoek van en met de overige staf.
 • Affiniteit en ervaring met kwantitatief onderzoek en modellering.
 • Vermogen om bij te dragen aan de leerstoelgroep als team.
 • Beschikt over conceptueel/analytisch vermogen, is omgevingsgericht, beheerst presentatievaardigheden en is resultaatgericht.
 • Bekendheid met het onderwijs en onderzoek van de leerstoelgroep strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2709,- tot maximaal € 4274,- bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 10). De aanstelling is voor 0,8 fte en voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.
Daarnaast bieden wij:
 • 8% vakantietoeslag
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • flexibele werktijden die we in overleg samen vaststellen
 • uitstekende pensioenregeling via ABP
 • 232 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen
 • een flexibele werkduur: de mogelijkheid om maximaal 2 uur per week extra te werken en hiermee extra verlof op te bouwen
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan
 • een levendige werkplek op de Wageningen Campus
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research.

De leerstoelgroep Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer is onderdeel van het departement Omgevingswetenschappen van Wageningen University. Hier wordt fundamenteel onderzoek gedaan en academisch onderwijs gegeven op het brede gebied van onze leefomgeving. Denkt hierbij aan natuur, landschap, landgebruik, klimaatverandering, zee, kust- en binnenwateren, en het afwegen van diverse belangen bij de inrichting van de groene ruimte. Hierbij gaat het ook om biodiversiteit en een duurzaam landgebruik.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • HBO
 • 607434

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps