Adviseur Open Science

Adviseur Open Science

Geplaatst Deadline Locatie
16 mrt gisteren Brussel

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De ‘Flemish Open Science Board’ (FOSB) werd door de Vlaamse regering als een lichte en centrale governance-structuur opgericht met als opdracht het uitzetten van een strategische koers en een roadmap rond Open Science in Vlaanderen. Daarnaast zal het een oplossing helpen aanreiken voor de knelpunten die zich rond deze materie aandienen. De aansluiting van Vlaanderen bij de European Open Science Cloud (EOSC) is één van de essentiële doelstellingen.

De FOSB is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Vlaamse overheid, de Vlaamse universiteiten en andere kennisinstellingen en van de industrie. De FOSB zal samenwerking zoeken met andere relevante actoren zoals het Vlaams Supercomputer Centrum (FWO), het Vlaams Instituut voor Archivering, Digitaal Vlaanderen e.a. Om de samenwerking tussen de betrokken instellingen te versterken op het gebied van research Data Management en Open Science wordt bovendien een Flemish Research Data Network (FRDN) opgericht. Dit netwerk wordt gevormd door de universiteiten en andere stakeholders in het Vlaamse onderzoekslandschap.

Voor de organisatie en coördinatie van de FOSB en het FRDN wordt geen afzonderlijke instelling gecreëerd. Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) neemt het secretariaat van de FOSB op zich en bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) wordt een coordination-hub opgericht die zal instaan voor de inhoudelijke ondersteuning en coördinatie. Het FWO zoekt hiervoor op korte termijn een (m/v/x): Adviseur Open Science

Je staat de organisatie bij door het administratief en inhoudelijk mee ondersteunen van de werking van de FOSB. Je ondersteunt de beleidsmedewerker van het FWO die inhoudelijk de FOSB zal ondersteunen. Je vergaart kennis over het Vlaamse, federale, Europese en internationale wetenschaps- en innovatiebeleid, met het accent op Open Science en databeheer.

Specificaties

FWO

Functie-eisen

Je bent houder van een diploma master of gelijkwaardig door ervaring. Je bent geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek en wetenschapsbeleid. Je werkt graag met mensen, bent administratief sterk en hebt de nodige communicatieve en organisatorische vaardigheden om het beleid van het FWO te helpen ondersteunen en verder uit te bouwen. Je kan zelfstandig werken en je neemt graag initiatief in overleg met de beleidsmedewerker Open Science. Ervaring in een beleidsomgeving is een plus. Dat geldt ook voor aantoonbare ervaring en/of affiniteit met de thema’s Open Science en databeheer. Je beheerst naast het Nederlands ook het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Een contract van onbepaalde duur. Een salaris volgens schaal A111 (Zie ook: http://www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden). Alle nuttige werkervaring wordt financieel gehonoreerd. Gratis openbaar vervoer van en naar het werk, gratis hospitalisatie- en groepsverzekering, glijdende werktijdregeling, 35 dagen vakantie en maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag.

Werkgever

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)

Afdeling

Flemish Open Science Board (FOSB)

Flemish Open Science Board (FOSB)

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT Adviseur

Locatie

Egmontstraat 5, 1000, Brussel

Bekijk op Google Maps