Teamleider zorg C5 Oost

Teamleider zorg C5 Oost

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 6 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als teamleider zorg ben je samen met je drie collega teamleiders zorg verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering van de verpleegafdeling C5 Oost. Je geeft leiding aan een verpleegkundig team en draagt, vanuit een duidelijke visie, zorg voor de ontwikkeling en realisatie van het beleid op operationeel niveau. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, coördinatie en continuïteit van de zorg op de afdeling. Daarnaast geef je sturing aan het zorgproces en doet gevraagd en ongevraagd verbetervoorstellen wat betreft inrichting en besturing. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de teamleider zorg is zorg dragen voor de continuïteit en de kwaliteit van de zorg en de diensten die het team en de collega teams leveren.

Als teamleider zorg ben je begeleider, coach en de verbindende schakel in het zorgproces en geef je hiërarchisch leiding aan een team van (regie - wetenschappelijk) verpleegkundigen, verpleegassistenten en zorghulpen van ongeveer 25 personen. Het is essentieel dat je op de vloer zichtbaar bent voor de medewerkers en hen kunt faciliteren in hun bijdrage aan de realisatie van de afdelingsdoelen en hun persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast lever je een bijdrage aan diverse beheer- en/of bedrijfsvoeringproducten en je ziet toe op de naleving van regelgeving, instructies, protocollen en kwaliteitsnormen. Je past innovaties toe en hebt oog voor persoonsgericht werken. Je vertegenwoordigt de afdeling in overstijgend overleg en bent in staat om duurzame netwerken aan te gaan. Je ontvangt als teamleider zorg leiding van de zorgmanager die op afstand aanwezig is. In de functie van teamleider zorg ben je verantwoordelijk voor een resultaatgebied.
De resultaatgebieden, plannen & organiseren van zorg, leren & ontwikkelingen en kwaliteit en veiligheid vormen de basis, mogelijk aangevuld met duurzaamheid, persoonsgerichte zorg of innovatie.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Draagt zorg voor de planning, verdeling, voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden.
 • Draagt zorg voor de invulling van zijn of haar resultaatgebied.
 • Geeft leiding aan een team medewerkers, begeleidt en coacht de teamleden, voert jaargesprekken en verzuimgesprekken en bewaakt de voortgang.
 • Creëert een werk- en leerklimaat die de medewerkers een optimale dienstverlening bieden.
 • Ontwikkelt, implementeert en waarborgt mede het beleid binnen de werkeenheid en past dit beleid toe binnen de kaders van de afdeling.
 • Neemt deel aan (keten-) projecten binnen en buiten de werkeenheid en werkplekoverstijgende overleggen op het gebied van het eigen resultaatgebied binnen het Radboudumc.
 • Adviseert de zorgmanager over beleidskeuzes met betrekking tot overkoepelende aangelegenheden en draagt daarvoor (nieuwe) oplossingen aan.
 • Faciliteert en initieert continu verbeteren aan de hand van nurse sensitive outcome (NSO) en evidence based nursing (EBN).
 • Heeft inzicht in de financiën en formatie van de werkeenheid en vertaalt deze naar de werksituatie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

 • Een mbo-v, inservice of hbo-v opleiding.
 • Bij voorkeur een erkende post hbo-opleiding (zorg) management op niveau NLQF 6 of de bereidheid deze te volgen.
 • BIG geregistreerd als (regie) verpleegkundige en je draagt de verantwoordelijkheid bekwaam te zijn/blijven ten aanzien van het primaire proces.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als (regie) verpleegkundige en je hebt aantoonbare leiderschapskwaliteiten.
Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich door open communicatie en oog voor het gezamenlijke belang. Je bent gedreven om samen met het team aantoonbare onderscheidende patiëntenzorg te realiseren. Tegelijkertijd functioneer je uitstekend zelfstandig, ben je proactief en besluitvaardig. Je hebt kennis van, visie op en ervaring met verandermanagement. Je bent iemand die goed kan plannen en organiseren en die stressbestendig is. Bovendien herken je jezelf in onze kernwaarden: betrokken zijn, excelleren en samenwerken. Daarnaast ben of beschik je over de volgende kwaliteiten:
 • Een ondernemende netwerker.
 • Bezit een positieve en proactieve grondhouding en je denkt in kansen en mogelijkheden.
 • In staat om je communicatie aan te passen aan de ander.
 • Je laat samenbindend leiderschap zien.
 • Beschikt over het vermogen om medewerkers te coachen en te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.
 • In staat om projectmatig te werken, je bent doelgericht en je kunt verbetervoorstellen in resultaten omzetten.
 • In staat je aan te passen aan veranderde omstandigheden, taken, verantwoordelijkheden en/of mensen.
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

C5 Oost: het thema MDL, Chirurgische Oncologie en High Flow Unit
Samenwerken voor de allerbeste zorg aan patiënten en met veel aandacht voor ontwikkeling. Binnen het thema Maag-, Darm- en Leverziekten, Chirurgische Oncologie en de High Flow Unit behandelen we patiënten met abdominale en oncologische aandoeningen. Zowel chronisch als acuut. We streven naar een zo open mogelijke cultuur en een zo open mogelijk werkklimaat, waarin medewerkers zich persoonlijk én in teamverband optimaal kunnen blijven ontwikkelen.

Onze teams bestaan uit enthousiaste medewerkers, die zich samen verantwoordelijk voelen voor de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid, een prettige werksfeer en voor een veilig leerklimaat. Dit met als gezamenlijk doel om de beste persoonsgerichte academische zorg voor onze patiënten nu en in de toekomst te garanderen.

Binnen het thema werken in totaal ongeveer 90 collega's: verpleegkundigen, verpleegassistenten, zorghulpen en secretaresses, verdeeld over 4 teams met elk een eigen leidinggevende: Maag-, Darm- en Leverziekten, Chirurgische Oncologie, High Flow Unit en het secretariaat.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

 • Management
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €2826—€4481 per maand
 • MBO+
 • 117823-P607888-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps