Onderzoeksassistent onderzoeksconsortium 'Language in Interaction'

Onderzoeksassistent onderzoeksconsortium 'Language in Interaction'

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 14 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ons consortium is op zoek naar een gemotiveerde onderzoeksassistent die wij de mogelijkheid geven tot het uitvoeren van onderzoek van wereldklasse als lid van een interdisciplinair team en om zo ons unieke consortium van onderzoekers aan te vullen. Ons consortium richt zich op het ontrafelen van de neurocognitieve mechanismen van taal op verschillende niveaus. Het doel is het begrijpen van beiden de universaliteit en de variabiliteit van menselijke taal van de genen tot het gedrag.

Je zult voornamelijk werken aan het uitvoeren en ondersteunen van de analyse van gedragsexperimenten en neurobiologische experimenten. Deze taken bestaan uit het rekruteren, plannen en testen van kinderen en adolescenten (leeftijd 8-17) en jongvolwassenen (leeftijd 18-30) die deelnemen aan het onderzoek in de gedrags- en MRI-labs in Nijmegen, alsmede de voorverwerking en de archivering van de data. Je neemt deel aan innovatieve en uitdagende projecten die zijn ontwikkeld om te onderzoeken waarom er individuele verschillen zijn in ons vermogen om talen te leren. Wij stellen je in staat om je carrière in de wetenschap te bevorderen (bijvoorbeeld ter voorbereiding van een promotietraject).

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

 • Je beschikt over een BA-diploma of je behaalt deze binnenkort (universiteit of hogeschool) in de psychologie, taalwetenschap, neurowetenschap, (speciaal) onderwijs, of in een ander relevant vakgebied.
 • Je hebt native of near-native kennis van de Nederlandse taal en een goede kennis van de Engelse taal.
 • Ervaring met het uitvoeren van onderzoeken met menselijke deelnemers (MRI-experimenten en/of gedragsexperimenten in de psycholinguïstiek en/of menselijk geheugen en/of individuele verschillen) is vereist.
 • Ervaring met het testen van grote aantallen deelnemers is een pre en goede organisatorische vaardigheden en tijdsmanagementvaardigheden staan hoog aangeschreven.
 • Ervaring met het testen van kinderen en jongvolwassenen is een pre.
 • Flexibiliteit in werkuren wordt vereist (onderzoeken kunnen plaats vinden op vaste dagen, inclusief avonden en weekenden).
 • Het belangrijkste is dat je goede communicatieve en organisatorische vaardigheden hebt en je comfortabel voelt in interactie met jonge mensen, zowel individueel als in een groep.
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.
Sollicitaties van uitstekende kandidaten met een minder dan ideaal profiel worden ook in overweging genomen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

 • Startdatum is 1 mei 2020.
 • Het Radboudumc heeft een aantal regulaties die het mogelijk maken voor medewerkers om een goede werk-leven balans te creëren
 • Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.
 • Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het onderzoeksconsortium 'Language in Interaction' wordt gesponsord door een substantiële beurs van de Nederlandse Wetenschaps Organisatie (NWO). Het consortium brengt verschillende excellente onderzoeksgroepen in Nederland samen binnen een onderzoeksprogramma naar de fundamenten van taal.

Naast excellente kennis in het domein van taal en gerelateerde relevante velden van cognitie biedt ons consortium state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en een onderzoeksteam met ruime ervaring in complexe onderzoeksmethoden. Deze worden gebruikt om de wetenschappelijke vragen op het hoogste niveau van methodologische verfijning te onderzoeken. Deze methoden bestaan uit genetica, neuroimaging, computationeel modelleren, en patient-gerelateerd onderzoek. Het consortium realiseert beiden kwaliteit en kritieke massa voor het bestuderen van menselijke taal op een schaal die niet vaak voorkomt.

Binnen het consortium zijn vijf "Big Questions" (BQs) gedefinieerd die centraal staan in ons begrip van het menselijk taalvermogen. Teams van onderzoekers zullen samenwerken om gezamenlijk deze belangrijke vragen binnen ons vakgebied te beantwoorden.

Je zult onderdeel zijn van Big Question 4 "Variability in language processing and in language learning". BQ4 richt zich op het karakteriseren van variatie in taalverwerking en het leren van taal en het onderzoeken hoe deze relateren aan de variaties in de onderliggende biologie van individuele deelnemers. Het project bestaat uit twee onderdelen: Deel A richt zich op vaardigheden in taalverwerking bij jonge volwassenen, terwijl Deel B zich richt op vaardigheid in het leren van taal bij kinderen en volwassenen. De geadverteerde vacature is onderdeel van Deel B.

Deel B maakt gebruikt van variabiliteit in het leervermogen om te onderzoeken waarom het verwerven van een tweede taal moeilijker kan worden op een volwassen leeftijd. Het bestaat uit twee sub projecten: een project over het leren van grammatica en een project over het leren van woorden. In elk sub project wordt een groot aantal deelnemers (kinderen, jongvolwassenen, en volwassen, van leeftijd 8 - 30) getest met gedrags - en neuroimaging technieken.

De succesvolle kandidaat wordt onderdeel van het Big Question 4B team. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een internationale setting bij participerende onderzoeksinstituten. Engels is de voertaal van het instituut.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • €2351—€3184 per maand
 • HBO
 • 117903-P608677-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps