Promovendus 'Vergelijken van uitkomsten Landelijk Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) met uitkomsten internationale implantaten registers'

Promovendus 'Vergelijken van uitkomsten Landelijk Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) met uitkomsten internationale implantaten registers'

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 9 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor een onderzoeksproject in samenwerking met het Landelijke Register Orthopedische Implantaten (LROI) zijn we op zoek naar een PhD-kandidaat.

Sinds de start van de LROI in 2007 zijn er al bijna 800.000 gewrichtsprothesen geregistreerd. Uitgangspunt voor de oprichting van de LROI is het realiseren van een continu proces van feedback over de resultaten van in Nederland gebruikte gewrichtsimplantaten, zowel op prothese-niveau, als op afdelingsniveau. Daarnaast speelt de LROI een belangrijke rol bij het bewaken van de veiligheid van gewrichtsimplantaten.

Het onderzoek zal zich richten op het vergelijken van uitkomsten uit de LROI met uitkomsten uit internationale implantatenregisters. Het is van belang de waarde van de LROI als registratie vanuit patiënt-, orthopedisch- en maatschappelijk perspectief te concretiseren op het internationale vlak.

Daarnaast ga je je focussen op de economische aspecten van dergelijke registers met betrekking tot de kosten van deze zorg. Het onderzoek staat in het teken van waardegedreven zorg.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een ambitieuze afgestudeerde gezondheidswetenschapper, epidemioloog of arts met een affiniteit voor dataverwerking of je beschikt over een vergelijkbaar profiel. Daarnaast:
  • Ervaring met statistische analyses op grote data bestanden.
  • Goede communicatieve eigenschappen.
  • Flexibel en bereid om mogelijk ook kortdurend internationaal projecten uit te voeren.
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.
Ben je recentelijk afgestudeerd of studeer je binnenkort af, aarzel dan vooral niet om te reageren. We maken graag kennis met je.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

De aanstelling zal namens de NOV/LROI plaatsvinden aan de afdeling Orthopedie van het Radboudumc en is ingebed in het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS), inclusief alle daaraan verbonden faciliteiten.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

In 2019 is op initiatief van Nederlandse Orthopaedische Vereniging en het Landelijke Register Orthopedische Implantaten (LROI) een bijzondere leerstoel mogelijk gemaakt, met als doel meer aandacht voor verbetering van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van het gebruik van implantaten in onderwijs en onderzoek. Deze leerstoel is gevestigd aan de Radboud Universiteit en de leerstoelhouder is prof. dr. B.W. Schreurs. Dit onderzoek vindt in het kader van deze leerstoel plaats.

De afdeling Orthopedie van het Radboudumc beschikt over een onderzoekslaboratorium, het Orthopaedic Research Lab. Binnen deze setting is al veel ervaring met het verrichten van onderzoek op basis van grote klinische data bestanden, ook met data van de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

De LROI is een kwaliteitsregistratie van gewrichtsprothesen. De LROI is opgezet door en wordt aangestuurd vanuit de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). De NOV is de wetenschappelijke vereniging van orthopedisch chirurgen in Nederland en heeft ruim 1400 leden. In de LROI staan de gewrichtsprothesen (heup, knie, enkel, schouder, elleboog, pols, vinger en duim) die in Nederland geplaatst zijn. Ook zijn er patiëntvragenlijsten (PROMs) opgenomen in de LROI.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 119903-P619061-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps