Senior communicatieadviseur - Bureau KNAW - Amsterdam

Senior communicatieadviseur - Bureau KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 24 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een heel ervaren en enthousiaste senior communicatieadviseur met hart voor de wetenschap en wetenschappers? Weet jij jouw kennis, kunde en kwaliteit effectief in te zetten om de KNAW in haar public affairs en woordvoering te ondersteunen? Dan zou jij een van de nieuwe collega’s kunnen zijn die wij zoeken.
Wegens uitbreiding en vervanging zoekt het bureau van de KNAW contentmedewerkers en communicatieadviseurs. Je komt in een team waarin je de ruimte krijgt voor eigen inbreng en ideeën, en we verwachten dat je die ook goed ten uitvoer kunt brengen. Dat doe je samen met de andere collega’s van de afdeling: communicatieadviseurs, contentmedewerkers,  eventmanagers en informatiespecialisten. We zorgen voor elkaar, houden elkaar scherp en omdat geen dag hetzelfde is, helpen we elkaar waar nodig.

Dit ga je doen
Als senior communicatieadviseur bij de KNAW ligt jouw focus op public affairs en woordvoering. Je weet snel in te spelen op actualiteiten, kent de wetenschappelijke wereld en vindt prima zelf de weg in de organisatie en op het Binnenhof.  Daarnaast ga je aan de slag met communicatie over uiteenlopende projecten, prijzen, bijeenkomsten, KNAW-rapporten en wetenschapscommunicatieprojecten. Dit doe je voor de KNAW en haar onderdelen, zoals De Jonge Akademie, de Akademie van Kunsten en de instituten. 
 

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit verwachten we van jou
Je hebt hart voor de wetenschap en wetenschappers en een goed gevoel voor verhoudingen. Je bent een sparring partner voor het afdelingshoofd en adviseert, onder meer, de Algemeen Directeur en bestuursleden. Je gaat je bezig houden  met bijzonder uiteenlopende wetenschappelijke (beleids)onderwerpen. Gezien de huidige samenstelling zoekt het team daarom bij voorkeur iemand met een bèta-achtergrond. 
Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, met aanvullende vakopleidingen, de nodige werkervaring en je weet wat er vandaag de dag op jouw vakgebied speelt. Je draagt graag bij aan wat het team nodig heeft en je helpt minder ervaren collega’s help je op weg bij ingewikkelde communicatiekwesties.
 

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een fulltime tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast
dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris van een  senior communicatieadviseur tenminste € 3.637,00 en maximaal€ 4.978,00 per maand (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering). Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten -  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 38 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • HBO
  • AT2020-059

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps