Liaison Officer AcademicTransfer

Liaison Officer AcademicTransfer

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 15 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

AcademicTransfer, dé vacaturebank voor (wetenschappelijk) personeel is op zoek naar een Liaison Officer.

Functieomschrijving

Relaties opbouwen en verbinden
Liaison, oftewel relaties opbouwen, verbanden leggen en verbinding maken. En dat is vooral wat je als nieuwe Liaison Officer bij AcademicTransfer doet. Dat is jouw missie. Je bent in deze rol letterlijk de oren en ogen van en voor hele grote instituten; universiteiten, universitair medische centra en onderzoeksinstellingen. Je zoekt de dialoog met de verschillende stakeholders, vooral op het gebied van HRM, Recruitment, Internationalisering en ArbeidsmarktCommunicatie.

Jouw missie
Het belangrijkste doel van jouw missie is dat je al je relaties, optimaal ondersteunt bij het realiseren van hun mondiale wervingsdoelstellingen van wetenschappelijk personeel. In de kern gaat het om het bereiken en verleiden van potentiële kandidaten van over de hele wereld. En we halen bij AcademicTransfer werkelijk alles uit de kast om deze ambities niet alleen waar te maken, maar zelfs te overtreffen. We doen dat met een klein team van tien toegewijde collega’s die elk hun steentje bijdragen aan het succes van de coöperatie. Dat succes vertaalt zich jaarlijks naar goede resultaten, tevreden leden, tevreden klanten en tevreden collega’s.

Jouw profiel
Je bent creatief en vasthoudend en je weet hoe je de juiste mensen kunt bereiken en boeien. Je bent expert in je vak of je doet er alles aan om dit te worden. Je kunt goed inventariseren en je weet de juiste prioriteiten te stellen. En wat jou met name zo bijzonder maakt, is dat je continu alert bent op trends en ontwikkelingen.  En met die kennis kun je  gewenste beweging creëren binnen de coöperatie.

Je bent een echte pro. Iemand die blij wordt van vrijheid binnen gebondenheid; geen 9 tot 5 job, geen baas die continue meekijkt en ook geen dagrapportages. Maar je hebt wél de instelling om te gaan voor kwaliteit en resultaten. En te doen wat daarvoor nodig is en wanneer dat zo uitkomt. En zo werk je ook het liefst. Samen met de Liaison Manager, aan wie je ook rapporteert, draag je de zorg en verantwoordelijkheid voor het hart van de coöperatie AcademicTransfer. Daarbij hoort ook het administratieve beheer van je portefeuille; zoals het opstellen en bespreken van jaarplannen met je relaties, het (mede)organiseren van jaarlijkse bijeenkomsten met contactpersonen en het gebruik van de interne systemen om alle informatie netjes op te slaan.

Trefwoorden die jij in jezelf terugziet zijn o.m. klantgerichtheid, creativiteit, flexibiliteit, deskundigheid, loyaliteit, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Specificaties

AcademicTransfer

Functie-eisen

 • je hebt een opleiding op HBO of universitair niveau, bijvoorbeeld in marketing, bedrijfskunde (arbeidsmarkt-) communicatie of informatica
 • minimaal 5 jaar ervaring in een klantgerichte functie, waarbij je complexe accounts beheerde
 • je bent een dynamisch spreker in het openbaar, moeiteloos in zowel Nederlands als Engels en comfortabel bij interactie in zowel een-op-een- als groepsverband, en gewend aan contact met verschillende managementniveaus.
 • ook je schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels is dik in orde
 • je ondersteunt collega’s met inhoudelijke bijdragen in webinars en de uitvoering en begeleiding van buitenlandse recruitment beurzen
 • om de technische oplossingen van AcademicTransfer te kunnen vertalen naar de leden is het handig als jij affiniteit en/of ervaring hebt met de ontwikkeling van websites en apps (niet als programmeur, maar meer als intermediair tussen lid en webbouwer), inzet en vormgeving van nieuwe media, CRM systemen (bij voorkeur Zoho) en online marketing
 • ervaring met Apple OS X en Google for Business is een pré
 • kennis en affiniteit met de wetenschappelijke sector
 • je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Arbeidsvoorwaarden

 • een salaris van € 3600 tot € 4100 bruto per maand, bij een voltijds aanstelling, afhankelijk van leeftijd en ervaring
 • 8,3% vakantietoeslag
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goed pensioen, telefoon en laptop van de zaak en een prima work-life balance
 • extra prestatiebeloning bij behaalde resultaten, tot maximaal 3 maandsalarissen
 • je hebt bij ons de vrijheid om te ondernemen, goede ideeën te uiten en vaak ook zelf uit te voeren
 • je werkt met de nieuwste technologieën in een innovatieve omgeving.

Werkgever

AcademicTransfer

AcademicTransfer AcademicTransfer is sinds 2008 de coöperatie van 21 wetenschapsorganisaties in Nederland (universiteiten, universitair medische centra en onderzoeksinstellingen) en hèt carrièreplatform voor werken in de wetenschap. Voor elke academicus, in elke fase van zijn of haar loopbaan en in elke sector of branche. AcademicTransfer vervult al 20 jaar vacatures van universiteiten, universitair medische centra, onderzoeksinstituten, hogescholen en het bedrijfsleven.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management; HRM; IT
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Techniek
 • 32—40 uur per week
 • €3600—€4100 per maand
 • HBO
 • AT Liaison Officer

Werkgever

Locatie

Lange Viestraat 6A, 3511 BK, Utrecht

Bekijk op Google Maps