Promovendus binnen een landelijk consortium ‘opiaatverslaving bij chronische pijn’.

Promovendus binnen een landelijk consortium ‘opiaatverslaving bij chronische pijn’.

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 29 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Radboudumc heeft in samenwerking met een landelijk consortium subsidie verworven binnen de nationale wetenschapsagenda gericht op medisch opiaat gebruik. Dit project 'Tackling and Preventing the Opioid Epidemic (TaPtOE)' heeft een deelproject binnen het Radboudumc waarvoor wij een promovendus zoeken met affiniteit met dit onderwerp, waarbij zowel pijn als verslaving kernthema's zijn van het onderzoek.

Binnen dit deelproject wordt een trial uitgevoerd met patiënten met chronische pijn en opiaatverslaving. Hierbij wordt een opiaatrotatie verricht, waarbij wordt gezocht naar mogelijkheden voor een gepersonaliseerde aanpak daarvan. Tevens zal onder andere een literatuurstudie worden verricht. Tenslotte dient het project te resulteren in een te verdedigen proefschrift, bestaande uit meerdere artikelen die ter publicatie zijn aangeboden aan internationale peer-reviewed tijdschriften.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Voorbereiden klinische studie en uitwerken van het studieprotocol.
 • Verkrijgen medisch ethische toestemming voor onderzoek.
 • Studiecoördinatie en dataverzameling.
 • Data analyse en verslaglegging.
 • Publicatie in internationale peer-reviewed tijdschriften.
 • Presenteren op (inter)nationale congressen.
 • Deelname aan lab meeting rond het project.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega met een passie voor onderzoek. Je bent wo opgeleid (afgerond master diploma) en je beschikt over goede planmatige en communicatieve vaardigheden. Omdat dit onderzoek (deels) farmacologisch van aard is, strekt kennis van farmacologie tot aanbeveling. Affiniteit met de doelgroep 'patiënten met chronische pijn en verslaving' zijn een pre.

Daarnaast is het een multidisciplinair en multicentre project, hetgeen vraagt dat je goed kan samenwerken met verschillende disciplines en op verschillende locaties. Het multidisciplinaire karakter van het onderzoek en het bredere nationale kader van het consortium vereist dat je bereid bent om over de grenzen van je eigen vakgebied en je eigen instelling heen te kijken.

Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het project wordt begeleid vanuit de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc (Prof. Dr. Schellekens), de afdeling Farmacologie/Toxicologie (Prof. Dr. Kramers) en Anesthesie van Radboudumc (Dr. Van den Heuvel). Daarnaast is er een extern begeleider van een andere universiteit vanuit het consortium. Data verzameling zal plaatsvinden binnen het Radboudumc en binnen de verslavingszorginstellingen verbonden aan het Nijmegen Institute for Scientist Practitioners in Addiction (NISPA).

Het promotietraject wordt ondergebracht binnen het onderzoeksthema Stress-related disorders en de Donders Graduate School. Daarmee biedt de afdeling Psychiatrie een stimulerende en inspirerende onderzoeksomgeving, met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de promovendus.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

 • PhD
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • 120524-P622218-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps