Wetenschappelijk medewerker

Wetenschappelijk medewerker

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 3 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Functieomschrijving

Als wetenschappelijk medewerker lever je een bijdrage aan een van de kernactiviteiten van het KNMI: de ontwikkeling en productie van klimaatscenario’s, zoals het Klimaatsignaal 2021.

In 2023 volgen nieuwe klimaatscenario’s, onder andere gebaseerd op de nieuwste IPCC-analyses. Je analyseert onder andere droogte en extreme neerslag en rekent aan parameters als verdamping en rivierafvoeren voor dit  scenario en daarmee samenhangende projecten.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding in klimaatwetenschappen, meteorologie of een vergelijkbaar vakgebied; een promotie strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt ervaring met het programmeren van grote complexe systemen en het omgaan met grote datasets. Je hebt ervaring met Unix/Linux-systemen, Python-scripts, en Fortran- en C-programma’s (of vergelijkbare talen).
  • Ervaring met weer- of klimaatmodellen strekt tot aanbeveling.
  • Je bent een teamspeler, hebt een proactieve houding en kunt helder en toegankelijk formuleren.
  • Je bent resultaatgericht en stuurt tijdig bij om de voortgang van je projecten te garanderen.
  • Je leert graag en vindt het vanzelfsprekend om kennis te delen met collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Salaris­niveauschaal: 10
  • Maand­salaris: Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contract­duur: 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 36
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Vervanging wegens ziekte (tijdelijke arbeidsovereenkomst).

Werkgever

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt en extreem weer komt steeds vaker voor. Ook beweegt de Nederlandse bodem. Om de Nederlandse bevolking te informeren over en waarschuwen voor gevaarlijk of extreem weer, staat het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) 24/7 klaar. Het KNMI houdt de bodem nauwlettend in de gaten, verricht metingen en doet onderzoek naar sterkte, impact en oorzaak van trillingen in de ondergrond en de atmosfeer. Zo kunnen we de Nederlandse samenleving inlichten over de effecten van aardbevingen, explosies en vulkaanuitbarstingen. Het KNMI is hét nationale kennis- en datacentrum voor weer, klimaat en seismologie en staat voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en innovatie.

Het KNMI is een onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zet in op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een vlotte doorstroming in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan krachtige verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht, beschermt tegen wateroverlast en bevordert de kwaliteit van lucht en water. Een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland.

Afdeling

R&D Weer- en Klimaatmodellen (RDWK)

De vakgroep R&D Weer- en Klimaatmodellen (RDWK) onderzoekt en ontwikkelt modellen en andere onderzoeksinstrumenten voor klimaatstudies en weers- en luchtkwaliteitsverwachtingen. We werken aan gedetailleerde fysische processen, data-assimilatie, lange-termijnklimaatprojecties en praktische toepassingen, waaronder stormvloedverwachtingen en statistieken van extremen. RDWK participeert in internationale projecten gericht op een verscheidenheid aan weer- en klimaat-gerelateerde onderzoeks- en ontwikkelingsgebieden, en heeft een sterk internationaal netwerk.

De vakgroep voert de meeste activiteiten uit in samenwerking met partners, zoals HIRLAM/Harmonie, EC-Earth, het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts en universiteiten. We werken voor Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, financieringsorganisatie NWO, het Europese Copernicus-programma en Europese onderzoeksprogramma's, en aan de ondersteuning van de KNMI-weerkamer, klimaatscenario's en strategisch onderzoek. De vakgroep voert deze taken uit in samenwerking met de andere vakgroepen van het KNMI.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium; Beleid- en staf; Management
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 36 uur per week
  • €2737—€4400 per maand
  • Universitair
  • AT KNMI 2020-21

Werkgever

Locatie

Bezuidenhoutseweg 20, 2594 AV, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you