Promovendus: De juridische eisen aan de betrouwbaarheid van digitale gegevens in de Digital Single Market

Promovendus: De juridische eisen aan de betrouwbaarheid van digitale gegevens in de Digital Single Market

Geplaatst Deadline Locatie
25 mei 14 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een promovendus die wilt promoveren met een proefschrift binnen het onderwerp 'De juridische eisen aan de betrouwbaarheid van digitale gegevens in de Digital Single Market'. U formuleert, in overleg met uw promotoren, een onderzoeksvraag en onderzoeksplan binnen dit onderwerp. Het is hierbij nadrukkelijk ook mogelijk om uw onderzoek op het gebied van de juridische eisen aan de betrouwbaarheid van digitale gegevens te concentreren op een specifiek rechtsgebied. 

Projectomschrijving
De Europese Commissie zet met de Digital Single Market (‘DSM’) strategie in op de ontwikkeling van een Europese online markt. Mede in het licht van deze strategie heeft de Europese Unie verschillende instrumenten aangenomen of voorgesteld om de online markt te stimuleren. Deze instrumenten stellen onder andere eisen aan de betrouwbaarheid, of cybersecurity, van digitale gegevens. De eisen wisselen echter per instrument. Hierdoor ontstaat een complex kader met wisselende regels over de betrouwbaarheid van digitale gegevens.

De steeds toenemende rol van digitalisering en het recht van de Europese Unie maakt het noodzakelijk dit kader te verduidelijken en kritisch te analyseren. De precieze onderzoeksvraag wordt door promovendus en promotoren geformuleerd, maar een mogelijke onderzoeksrichting betreft: Welke eisen stelt het Europese recht aan de betrouwbaarheid van digitale gegevens? In hoeverre dragen deze eisen bij aan de totstandkoming van een Digital Single Market?

Dit project maakt deel uit van het onderzoeksplan ‘Digitale conflictoplossing’, onderdeel van het ‘Sectorplan’. Het volledige sectorplan is op te vragen bij Christian Korbeld, c.korbeld@jur.ru.nl.

U volgt het opleidingsprogramma van de Graduate School van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De universiteit biedt gelegenheid tot deelname aan internationale congressen en seminars. Een onderzoeksverblijf in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. In het opleidings- en begeleidingsplan worden concrete afspraken vastgelegd.

Het proefschrift kan ofwel in het Nederlands ofwel in het Engels worden geschreven, afhankelijk van uw voorkeur. Het is daarnaast zowel mogelijk om op een boek als op artikelen te promoveren. Het onderzoeksvoorstel is onderworpen aan beoordeling door de Wetenschapscommissie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Daarnaast bent u medeverantwoordelijk voor het onderwijs van de vaksectie burgerlijk recht. U geeft en tentamineert onder andere werkgroepen en begeleidt studenten bij het schrijven van hun bachelor- en masterscriptie.
Het onderzoek betreft 75% van uw aanstelling, het onderwijs 25%.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

Een belangrijke uitdaging van dit project betreft de interactie tussen juridische eisen en technische risico’s en mogelijkheden op het gebied van cybersecurity. Wij zijn daarom op zoek naar een jurist met een interesse in en adequaat begrip van ICT en computerbeveiliging. Om het gewenste niveau van synergie te bereiken tussen juridische wetenschappen en computerwetenschappen vragen wij:
  • Een masterdiploma in de rechtsgeleerdheid.
  • Aantoonbare interesse in het grensgebied van recht en ICT.
  • Een adequaat niveau van begrip van ICT en computerbeveiliging, bij voorkeur blijkend uit werkervaring, publicaties of een masterscriptie.
  • Een sterk analytisch vermogen.
  • Een goede beheersing van het Engels.
Eveneens wordt er van u verwacht dat u wekelijks aanwezig bent op zowel de Faculteit der Rechtsgeleerdheid als op de iHub.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: U krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt voortgezet tot maximaal vijf jaar.

  • Aanstelling: 40 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 4.402,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: U krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt voortgezet tot maximaal vijf jaar.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 september 2020.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De vaksectie Burgerlijk recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. De vaksectie Burgerlijk recht verzorgt onderwijs in het Burgerlijk recht in alle fasen van de rechtenstudie. De vaksectie bestaat uit ongeveer 60 medewerkers. 
Het door de medewerkers verrichte onderzoek valt onder het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. De faculteit participeert in de Interdisciplinary Hub for Security, Privacy and Data Governance (iHub). De iHub brengt onderzoekers van verschillende disciplines (onder andere informatica, filosofie, sociale wetenschappen en rechten) samen voor interdisciplinair onderzoek op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming.

Specificaties

  • Promotiestudent; PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • max. €4402 per maand
  • Universitair
  • 1101964

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you