Klinisch Docent Orthopedagogiek

Klinisch Docent Orthopedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 5 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een ervaren orthopedagoog in de jeugdzorg, en wil jij je enthousiasme en expertise delen met onze studenten?  Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als klinisch docent maak je deel uit van het klinisch docententeam. Dit team ontwikkelt en verzorgt gezamenlijk het klinisch onderwijs aan bachelor en masterstudenten van de opleiding pedagogische wetenschappen. Het klinisch onderwijs richt zich op de kennis, attituden en vaardigheden die pedagogen nodig hebben in de pedagogische praktijk. Onze visie op onderwijs is dat we studenten willen stimuleren om vanuit een onderzoekende houding inzichten uit de theorie en praktijk te integreren en te vertalen naar praktische implicaties en verdiepende theorievorming;

Uw taken
 • U draagt bij aan klinische en praktijkgerichte onderdelen waaronder de vakken “Risicotaxatie” (oktober en november) en “Jeugdhulp & Gehandicaptenzorg” (november, december en januari)
 • U verzorgt supervisie op Masterniveau van studenten die een klinische stage volgen
 • U draagt bij aan de ontwikkeling van de klinische leerlijn binnen het bachelor en master onderwijs

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Afgeronde academische opleiding in de sociale of gedragswetenschappen, met een specialisering in orthopedagogiek, gezinspedagogiek, of klinische ontwikkelingspsychologie
 • Afgeronde promotie strekt tot aanbeveling
 • Klinische registratie op postmasterniveau bij voorkeur Orthopedagoog-Generalist en supervisor
 • Vertrouwd met het terrein van jeugdzorg, gehandicaptenzorg, jeugd-ggz en passend onderwijs en de werkzaamheden van orthopedagogen;
 • Expertise op het terrein van de jeugdzorg;
 • Flexibiliteit in inzet tijdens piek-perioden;
 • In het bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereid om deze kwalificatie op korte termijn te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.978 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 3/4 en staat open voor ten minste 0,2 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • kinderdagverblijf aanwezig op VU campus

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
 
Over afdeling, instituut, project
De vacature bestaat binnen de sectie Ontwikkelingspedagogiek onder leiding van professor Carlo Schuengel, onderdeel van de afdeling Pedagogische en OnderwijsWetenschappen (POW) en o.l.v. professor dr. Martijn Meeter. De onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de afdeling richten zich op de bijdrage van opvoeding, onderwijs, jeugdzorg en gehandicaptenzorg aan (geestelijk) gezond opgroeien. Het onderzoek is ingebed in de onderzoeksinstituten APH en LEARN!. Samen met andere secties van POW verzorgen we onderwijs op het niveau van bachelors, masters en research masters op het terrein van de pedagogische wetenschappen, in het bijzonder de orthopedagogiek.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • 8—24 uur per week
 • €2709—€4978 per maand
 • Universitair
 • 5232

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps