Junior Docent Science & Society

Junior Docent Science & Society

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun morgen Amsterdam

Functieomschrijving

Als junior docent zul je meewerken aan het onderwijs dat Athena verzorgt binnen de exacte wetenschappen, gezondheids- en levenswetenschappen. Naast verschillende cursussen in het bacheloronderwijs coördineren we de 1-jarige Masterspecialisaties ‘Science Communication’ en ‘International Public Health’ en verzorgen we de 2-jarige masteropleiding ‘Management, Policy Analysis and entrepreneurship in the health and life sciences’ en de research master ‘Global Health’. In veel van onze cursussen laten we de student kennismaken met de praktische implicaties van het wetenschappelijke denken over de interactie tussen wetenschap en maatschappij. Jouw taak zal vooral liggen in het begeleiden van werkgroepen en eventueel het praktisch ondersteunen van de cursus coördinator.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 •  je hebt een MSc, bij voorkeur in Management Policy Analysis and entrepreneurship in the health and life sciences, of International Public Health, gedurende je opleiding uitstekende resultaten behaald (GPA >7,5), met name in stages en afstudeeronderzoek
 • je hebt bij voorkeur ervaring in kwalitatieve en participatieve onderzoeksmethoden
 • schrijft en spreekt vloeiend Engels
 •  je bent een teamspeler en staat open voor transdisciplinair onderzoek, en je bent in staat onderwijs te ondersteunen, zowel in de praktische organisatie als de inhoudelijke begeleiding van werkgroepen en opdrachten

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van 6 maanden. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. Een recent afgestudeerde kandidaat start in schaal 10-0. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor 0,6 fte.
 
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.
Athena Instituut
De functie wordt aangeboden binnen het Athena Instituut. Het is de missie van Athena om een bijdrage te leveren aan een beter begrip van innovatieprocessen én aan een maatschappelijk verantwoorde implementatie van onderzoek en innovatie in de samenleving. Het onderzoek richt zich specifiek op de ontwikkeling van innovatieve platforms en instrumenten om de interactie op het snijvlak van wetenschap en maatschappij te faciliteren op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 30 september 2020. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Durwin Lynch
Functie: Master coördinator MPA
Telefoonnummer:
E-mail: d.lynch@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gezondheid
 • max. 24 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 5343

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 30 sep. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).