Student Assistent - IISG-KNAW - Amsterdam

Student Assistent - IISG-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 5 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het NWO project: (Re)counting the Uncounted. Replication and Contextualisation of Dutch and Belgian Premodern Population Estimates (1350-1800), zoeken wij een Student Assistent

Het project heeft tot doel de bevolkingsschattingen van vier van de meest gebruikte en meest recente studies naar de bevolking van Nederland en België in de periode voor 1800 te repliceren. Hiervoor wordt data verzameld uit de oorspronkelijke bronnen (haard-, huizen-, en bevolkingstellingen) die ten grondslag liggen aan deze schattingen. Deze tellingen worden gecontextualiseerd en met behulp van digitale GIS-kaarten nauwkeurig geografisch gedefinieerd.

Functie-informatie
Binnen het project worden student assistenten aangesteld ter ondersteuning van de invoer van data op basis van het (gedigitaliseerde) bronnenmateriaal en voor het verzamelen van contextuele informatie over de tellingen. 

De hierboven geadverteerde student assistent is verantwoordelijk voor het in kaart brengen van verschillende uitgangspunten van bestaande premoderne bevolkingsschattingen (zoals coëfficiënten voor huishoudensgrootte), zowel in de vier te repliceren studies als in aanverwante historisch-demografische literatuur. Dit zal gebeuren op basis van literatuuronderzoek. 

De werkzaamheden zijn individueel, maar vinden in teamverband plaats. Beschikbaarheid op een gezamenlijke projectwerkdag op het IISG is daarom gewenst.
 

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

 • Een inschrijving voor een BA of (Research) Master Geschiedenis of (Historische) Demografie;
 • Kennis van Nederlands en Engels, en bij voorkeur Frans (leesvaardig);
 • Een zorgvuldige en secure werkwijze; en
 • Een communicatieve en zelfstandige werkhouding; en
 • Voldoende flexibel om (in overleg) te komen tot een vaste gezamenlijke werkdag.

Het strekt tot aanbeveling indien de kandidaat:

 • Kennis heeft van een andere moderne taal, zoals Duits;
 • Kennis van, of ervaring heeft met, de aanleg van datasets;
 • Kennis van, of ervaring heeft met, historisch demografisch onderzoek of met onderzoek naar premoderne gewestelijke financiën;
 • Affiniteit heeft met (aspecten van) het onderwerp – gedacht kan worden aan de sociaaleconomische geschiedenis van de middeleeuwse of vroegmoderne Nederlanden, historische demografie, historische (bevolkings)geografie.
   

Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband bij het IISG is voor de duur van een jaar, de beoogde startdatum is 1 september 2020. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring, €2.110 – €2.462 op basis van een 38-urige werkweek (functietype: SA; cao-NU). Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • max. 7.6 uur per week
 • €2110—€2462 per maand
 • HBO+
 • AT2020-074

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps