Tijdelijk docent nationaal en internationaal Strafrecht

Tijdelijk docent nationaal en internationaal Strafrecht

Geplaatst Deadline Locatie
22 jun 30 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je recent een juridische Master afgerond of doe je dat aankomende zomer, en wil je met inzet en enthousiasme jouw kennis delen met onze studenten? De sectie Strafrecht van de afdeling Publiekrecht is op zoek naar een docent voor het verzorgen van en ondersteuning bij onderwijs in zowel de master nationaal strafrecht als International Criminal Law.

Wat ga je doen?

Meer specifiek gaat het om:

 • het verzorgen van onderwijs;
 • het nakijken van schriftelijke opdrachten in beide masters;
 • de ondersteuning bij online onderwijs in verschillende vakken in de master International Criminal Law;
 • het mentoraat.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Als jij de ideale kandidaat bent dan:

 • heb je recent een Master in de Rechtsgeleerdheid afgerond of studeer je heel binnenkort af (afstuderen voor het begin van je dienstverband is een vereiste), bij voorkeur een Master (Internationaal) Strafrecht;
 • spreek en schrijf je Nederlands op uitstekend niveau;
 • spreek en schrijf je Engels op uitstekend niveau;
 • heb je al enige ervaring in lesgeven en/of het begeleiden van studenten;
 • kun je goed presenteren en houd je juridische ontwikkelingen op de terreinen van nationaal en internationaal strafrecht bij;
 • deel je je werk efficient in, werk je gestructureerd en kun je omgaan met deadlines en piekbelasting;
 • heb je interesse in het volgen van didactische cursussen;
 • ben je bereid en in staat je verlof aan te passen aan de planning van het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

We bieden een afwisselende en uitdagende tijdelijke baan in een ambitieuze organisatie. Beoogde startdatum is 22 augustus 2020 en het dienstverband loopt tot 15 februari 2021. Op deze functie is het UFO-profiel docent 4 van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal €2.790 en maximaal €4.402 (schaal 10, Cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Afdeling Publiekrecht

Met ruim 4000 studenten en 450 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

De sectie Strafrecht is onderdeel van de Afdeling Publiekrecht en verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van het nationaal en internationaal straf(proces)recht. Het onderzoeksprofiel van de leden van de sectie, dat het onderwijs mede bepaalt, is internationaal, internationaal rechtsvergelijkend en nationaal georiënteerd.

Medewerkers van de sectie verzorgen onderwijs in de bacheloropleiding Nederlands recht en in de masteropleiding Publiekrecht, track Strafrecht en in de masteropleiding International Criminal Law.

Het onderzoek van de leden van de sectie is deels ondergebracht bij het Amsterdam Centre for International Law (ACIL).

Specificaties

 • Onderwijs
 • Recht
 • max. 38 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 20-361

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps