Docent Criminologie

Docent Criminologie

Geplaatst Deadline Locatie
25 jun 10 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je belangstelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in de Criminologie? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Criminologie. De bacheloropleiding criminologie bestaat sinds september 2002 en heeft vanwege de grote populariteit een numeris fixus met selectieve toelating.  Actuele maatschappelijke vraagstukken rond criminaliteit, veiligheid en rechtshandhaving worden in de bacheloropleiding benaderd vanuit verschillende invalshoeken (juridisch, sociologisch, psychologisch, bestuurskundig etc.), kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en met behulp van verschillende onderwijsmethoden (zowel theoretisch verdiepend als activerend en vaardighedenonderwijs).

Jouw taken
Jouw hoofdtaak is het verzorgen van onderwijs in de bacheloropleiding Criminologie, meer in het bijzonder door:
 • het geven van colleges, werkgroepen en/of practica, de laatste o.m. betrekking hebbend op het gebruik van SPSS
 • het begeleiden van bachelorstudenten bij het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en het schrijven van werkstukken en scripties
Daarnaast kun je participeren in wetenschappelijk, criminologisch onderzoek, bijvoorbeeld met het oog op het verkrijgen van financiering van promotieonderzoek.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Wij zoeken iemand:
 • die is afgestudeerd in de criminologie, de psychologie of in één van de sociale wetenschappen
 • die bekend is met SPSS en Atlas.ti, en bij voorkeur ervaring heeft met het verzorgen van onderwijs daarin
 • die bekend is met algemene, kwantitatieve en kwalitatieve methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek
 • die de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst in woord en geschrift
 • die bij voorkeur ervaring heeft met het verzorgen van academisch onderwijs en beschikt over de basiskwalificatie onderwijs (BKO)
 • die een brede kennis heeft van de criminologie of bereid is zich die eigen te maken

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris
bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790,-
(schaal 10) en maximaal €4.402,- (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld
volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,6 fte.
De arbeidsovereenkomst wordt  aangegaan voor een periode van 4 jaar. 
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en
regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
● maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
● ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
● bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
● keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
Over afdeling
Binnen de faculteit kom je te werken bij de afdeling strafrecht en criminologie. De afdeling is een hecht en betrokken team met een prettige en sociale werksfeer. Samen verzorgen we het strafrechtelijk en criminologisch onderwijs en doen we onderzoek naar onder andere bewijsvorming in strafzaken, ontwikkeling van crimineel gedrag, georganiseerde misdaad en organisatiecriminaliteit en internationale misdrijven

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 24—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 5417

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps