Datasteward Klinisch Onderzoek voor de Implementatie van FAIR-data

Datasteward Klinisch Onderzoek voor de Implementatie van FAIR-data

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 16 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Weet jij als geen ander hoe belangrijk een goed opgebouwde database, FAIR-data en Open Science zijn voor klinisch wetenschappelijk onderzoek? Wil jij onderzoekers van het LUMC begeleiden bij alle facetten van datastewardship en datamanagement, zoals het FAIR maken van data? Dan maken we graag kennis met jou!

Functieomschrijving

Als datasteward ben je altijd op de hoogte van zowel lokale als (inter)nationale ontwikkelingen binnen het dynamische veld van datastewardship en vertaal je deze naar de situatie binnen het LUMC. Je ondersteunt onderzoekers en/of artsen binnen het LUMC bij het integreren van alle facetten van datamanagement en datastewardship in hun wetenschappelijk onderzoek. Je gaat de uitdaging aan om deze puzzel bij elk onderzoek op te lossen en de onderzoekers zo goed mogelijk op weg te helpen. Dit gebeurt zowel door één-op-één consultatie als door het geven van trainingen en/of academisch onderwijs. Als datasteward heb je kennis van studie design, data infrastructuur, de data life cycle, kwaliteitsbewaking, audit trail, metadatering, datamanagementplan, principes van FAIR-data en Open Science, wet- en regelgeving (GRP, AVG) en medisch-ethische toetsing. Binnen deze functie ligt de focus voornamelijk op het ontwikkelen van FAIR-data, oftewel, jij gaat researchdata infrastructuren inrichten gebaseerd op FAIR-principes door het toepassen van ontologieën en het opstellen van datamodellen.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

We zoeken een kandidaat met bij voorkeur een promotie in de (bio)medische wetenschappen of ander relevant vakgebied. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als data steward of in een soortgelijke functie waarbij je ervaring hebt met de vele facetten van datamanagement en -stewardship, waaronder het inrichten van research data infrastructuren. Je hebt kennis van de verschillende methoden van klinisch wetenschappelijk onderzoek, Good Research Practice (GRP) en relevante wet- en regelgeving. Je hebt een enthousiaste en proactieve houding, hebt goede communicatieve vaardigheden en bent flexibel. Je bent in staat om zowel goed samen te werken in teamverband alsook zelfstandig te werken. Andere persoonlijke competenties van belang bij deze functie zijn: plannen en organiseren, overtuigingskracht, visie ontwikkelen, netwerkvaardig en kwaliteitsgerichtheid. Ervaring met Castor, SPSS, R en SQL strekt tot de aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt als starter maximaal € 4.200,- per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, cao UMC). Als ervaren data steward bedraagt het salaris maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, cao UMC).

Afdeling

Advanced Data Management (ADM), onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences

Je komt te werken bij de sectie Advanced Data Management (ADM), onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences. ADM is het kenniscentrum voor datastewardship voor klinisch wetenschappelijk onderzoek voor het LUMC. ADM ondersteunt onderzoekers bij alle facetten van datamanagement en datastewardship, via consultaties en trainingen, en verzorgt tevens het functioneel beheer van Castor EDC. Daarnaast is ADM partner van (inter)nationale projecten waarbij met andere systemen wordt gewerkt voor datamanagement. De rol van ADM binnen deze projecten is divers: van het opzetten van een database, implementeren van FAIR-data, tot het verzorgen van data-uitgiftes. De ontwikkelingen binnen datastewardship volgen elkaar snel op. Hier spelen we flexibel op in, wat betekent dat we een lerend en dynamisch team zijn.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €4615 per maand
  • Universitair
  • D.20.MV.MR.29

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you