Universitair docent

Universitair docent

Geplaatst Deadline Locatie
2 jul 31 jul Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de cursussen in de bachelor- en masteropleiding. De betreffende cursussen richten zich op klinische psychologie (diagnostiek en behandeling), psychopathologie bij kinderen en adolescenten en e-mental health interventies. Het beoordelen van verslagen en opdrachten behoort ook tot uw takenpakket. U zult gespreks- en/of diagnostiekpractica geven. U levert verder een bijdrage aan de ontwikkeling van (nieuwe) cursussen binnen de klinische psychologie. Dit geeft u vorm in een digitale leeromgeving. U begeleidt studenten bij de bachelorthesis, hun (diagnostiek)stage en masterthesis. Tevens draagt u zorg voor periodiek onderhoud van de toegewezen onderwijsonderdelen en signaleert u verbetermogelijkheden. U besteedt 30% van uw aanstellingstijd aan onderzoek. Tot slot verricht u enige bestuurlijke en organisatorische werkzaamheden.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Wij zoeken een gemotiveerde, enthousiaste en daadkrachtige persoon die zelfstandig en in teamverband kan werken. U heeft een relevante academische opleiding psychologie. U bent gepromoveerd op een thema binnen de klinische psychologie of een aanpalend gebied. U heeft ruime onderwijservaring in het hoger en/of universitaire onderwijs. U heeft aantoonbaar belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs, in het bijzonder voor het gebruik van ICT. Bij voorkeur beschikt U over ervaring in de klinische praktijk van de psycholoog en een BIG-registratie als GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog of psychotherapeut. U bent in het bezit van de BAPD. Tevens bent U in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (of bereid om deze kwalificatie zo spoedig mogelijk te behalen).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.127,- bruto per maand

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.bij een volledig dienstverband.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er activerend online onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 15.000 studenten en werken bijna 700 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website  (https://www.ou.nl/rankings).

 

Afdeling

Faculteit Psychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Het onderzoeksprogramma van Psychologie is gepositioneerd binnen een van de vier vakgroepen die overeenkomen met de vier afstudeervarianten.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AC/FAC/PSY/20073

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps