Postdoctoraal onderzoeker en communitymanager Digitaal Onderzoeksplatform

Postdoctoraal onderzoeker en communitymanager Digitaal Onderzoeksplatform

Geplaatst Deadline Locatie
8 jul 1 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een (bijna) gepromoveerd sociaal-wetenschapper die enthousiast wordt van goede dataverzameling en van het bevorderen van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek? Solliciteer dan als postdoctoraal onderzoeker en community manager van het nieuw te ontwikkelen Digitale Onderzoeksplatform bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Postdoctoraal onderzoeker en community manager van het nieuw te ontwikkelen digitale onderzoeksplatform eventueel aan te vullen met onderwijs binnen de afdeling Communicatiewetenschap.

Jouw taken
  • onderzoek opzetten en uitvoeren op het gebied van succesfactoren en ethische aspecten van online participant recruitment platformen voor onderzoek binnen sociale en geesteswetenschappen: als onderzoeker heb je een sturende rol in het onderzoeken van, en adviseren over, de functionaliteiten van het platform
  • ontwikkelen van het platform in een team van softwareontwikkelaars, sociale wetenschappers en eindgebruikers: als centraal lid binnen het team van ontwikkelaars en stakeholders bewaak je de kwaliteit en continuïteit van het project
  • community management en promotie bij wetenschappelijke instellingen, onderzoekers en deelnemers: als “gezicht” van het platform heb je de leiding in het opzetten en uitvoeren van de strategie om draagvlak bij de gebruikers te creëren en te behouden

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • gepromoveerd binnen communicatiewetenschap, (cognitieve/sociale) psychologie, sociologie, methodologie of een gerelateerde discipline
  • sterke onderzoeksvaardigheden zoals blijkt uit kwalitatief goede en relevante publicaties
  • goede kennis van, en ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden, bij voorkeur op gebied van survey- en experimenteel onderzoek; affiniteit met Open Science en/of ervaring met het online afnemen van cognitieve - of codeertaken is een pluspunt
  • sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2790,- (schaal 10) en maximaal €5.127 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 3 of 4  en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden tot een maximum van 4 jaar in totaal.

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) kijkt vanuit meer dan één perspectief naar de grote sociale problemen van deze tijd. Van pesten op school tot hoe om te gaan met transnationale immigratie, van de opkomst van populistische politici tot het vormgeven van een zelfredzame samenleving. FSW combineert / Alleen aan de VU vind je alle disciplines die nodig zijn om deze 'wicked problems’ te kunnen begrijpen: naast klassieke disciplines als sociologie, antropologie en politicologie ook nieuwe sociale wetenschappen als communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap. In ons onderwijs en onderzoek nemen wij geen genoegen met makkelijke antwoorden. Onze wetenschappers en studenten zijn kritische denkers en doeners die samen verrassende oplossingen ontwikkelen.

Werken bij Sociale Wetenschappen is samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat en een excellente onderzoeksomgeving. De faculteit telt ongeveer 2.500 studenten en er werken meer dan 250 medewerkers.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • 24—36 uur per week
  • €2790—€5127 per maand
  • Universitair
  • 5424

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you