Admissions Officer (1fte)

Admissions Officer (1fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 jul 19 aug Rotterdam
Door ons groeiende aanbod aan opleidingen met een groeiend aantal aanmeldingen voor deze opleidingen en door wijzigingen binnen team Marketing, Recruitment & Admissions (MRA) hebben wij op dit moment een mooie vacature als Admissions Officer binnen deelteam Admissions & Exchange.

Functieomschrijving

Als Admissions Officer (Bachelor) behandel je samen met je collega’s binnen het team de toelatingsverzoeken voor de bachelor opleidingen van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Het gaat voornamelijk om de internationale bachelor Management of International Social Challenges, de International bachelor in Psychologie en de bachelor Psychologie. Je bent ook aanspreekpunt voor studenten die interesse hebben in de andere Nederlandse bachelorprogramma’s van ESSB. In de samenwerking binnen het team help je bij de beantwoording van vragen over masterprogramma’s of internationale uitwisselingsmogelijkheden.

Studenten die aan onze faculteit willen studeren, kunnen een verzoek tot toelating doen. Jij stelt samen met de opleidingsdirecteuren de toelatingseisen vast, controleert aanmeldingen op volledigheid, beoordeelt het dossier en neemt op basis van de vastgestelde criteria de beslissing over de toelaatbaarheid van de student. Vervolgens zorg je ervoor dat het dossier van de student is bijgewerkt en communiceer je het besluit.

Je zorgt ervoor dat de processen efficiënt ingericht zijn in Osiris en haakt de juiste personen aan om dit voor elkaar te krijgen. Voor de inrichting van deze processen heb je nauw contact met de functioneel beheerders en voor de beoordeling van de internationale diploma’s werk je veel samen met het centrale Admissions Office. Je kunt uitstekend overzicht houden, zodat de verschillende processen probleemloos naast elkaar doorlopen.

Met de komst van de numerus fixus voor Psychologie en International Psychology valt de inrichting van deze processen en het bijdragen aan de totstandkoming van de selectieprocedure ook onder jouw verantwoordelijkheid.

Als de student vragen heeft, beantwoord je deze graag. Je communiceert afwisselend in het Nederlands en Engels. Het frontoffice deel van deze mooie functie bestaat uit het verstrekken van informatie aan potentiële en huidige studenten. Bijvoorbeeld informatie over de opleiding, de toelatingseisen en de aanmeldingsprocedure of over studeren bij een van onze internationale partnerinstellingen. Dit gebeurt voornamelijk via de telefoon, via e-mail, whatsapp en andere nieuwe online kanalen, maar ook aan de balie. Je probeert de (potentiele) student zo volledig en klantvriendelijk mogelijk te helpen.

In dit werk maak je onderdeel uit van team Marketing, Recruitment and Admissions van de School of Social and Behavioural Sciences, en werk je daarbinnen in het bijzonder samen met de vier collega’s van (deel)team Admissions & Exchange. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan het hoofd van team Marketing, Recruitment & Admissions.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken collega die van aanpakken weet. Je hebt affiniteit met de doelgroep (aankomende) (internationale) studenten. Je bent klantgericht, sociaal, ondernemend en je voelt je comfortabel bij het communiceren in zowel het Nederlands als het Engels met verschillende doelgroepen (als (aankomende) studenten en academisch personeel).

In jouw communicatie ben je helder, servicegericht en volledig. Je werkt snel en accuraat en bent erop gericht om processen te verbeteren. Het spreekt je aan om in klantcontact nieuwe kanalen en middelen te onderzoeken, toe te passen en te evalueren zodat onze dienstverlening verder wordt geoptimaliseerd. Je bent enthousiasmerend en je helpt collega’s met hun werkzaamheden tijdens piekperioden.

Wat we van je vragen:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt bij voorkeur relevante werkervaring, bijvoorbeeld op gebied van administratie en klantcontact;
 • Je hebt affiniteit met (exchange) studie-uitwisselingsprogramma’s;
 • Je kunt goed werken onder tijdsdruk en je bent een ster in het bewaren van overzicht;
 • Je bent in staat om je snel veel kennis eigen te maken en vindt het leuk deze kennis up-to-date te houden;
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office programma’s;
 • Je staat ervoor open om te leren werken met nieuwe software en/of applicaties op gebied van klantcontact;
 • Kennis van Osiris is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een bepaalde tijd van 1 jaar. Bij goed functioneren en afhankelijk van ontwikkelingen binnen deelteam Admissions & Exchange kan het contract daarna worden verlengd.

De functie is ingedeeld in schaal 8 ( €2.656 - €3.548)  Afhankelijk van kennis er ervaring kan schaal 7 als aanloopschaal gehanteerd. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling.

Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Medewerkers kunnen gebruikmaken van uitstekende EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

De functie van Admissions Officer is ingebed in het Faculteitsbureau van de ESSB. In het Faculteitsbureau wordt met enthousiasme maximale ondersteuning geboden ten behoeve van het onderwijs en onderzoek van de faculteit.

Additionele informatie

Meer informatie over de EUR en ESSB kun je vinden op www.eur.nl/essb­­­­­­­­­.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 40 uur per week
 • €2656—€3548 per maand
 • ESSB/20200729/293512

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. tot en met 19 augustus 2020 per e-mail versturen aan employment@essb.eur.nl onder vermelding van ”Medewerker Admissions’.

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. tot en met 19 augustus 2020 per e-mail versturen aan employment@essb.eur.nl onder vermelding van ”Medewerker Admissions’.

Solliciteer uiterlijk op 19 aug. 2020 23:58 (Europe/Amsterdam).