HR Business Partner (0,8 fte)

HR Business Partner (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 aug 26 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij iemand die strategische HR-projecten kan implementeren, een data gedreven instelling heeft en voor het management een belangrijke gespreks- en sparringspartner is? Hou je ervan om in een dynamische, internationaal georienteerde omgeving te werken en aan de slag te gaan met organisatieontwikkeling? Dan is deze functie iets voor jou!

Functieomschrijving

  • Je draagt bij aan de realisatie van de EUR-strategie: je analyseert sterke en zwakke punten van de organisatie, je vertaalt de EUR-strategie naar concrete HR-plannen voor jouw werkgebied, je draagt bij aan de ontwikkeling van de EUR-brede HR-strategie, je neemt deel aan organisatie-brede werkgroepen, je neemt deel aan overleg op MT-niveau en faciliteert en adviseert het MT over benodigde HR-acties.
  • Je faciliteert veranderingen samen met leidinggevenden: je coacht, adviseert en ondersteunt leidinggevenden bij de invulling van hun HR-taken, bij cultuurverandering en organisatieontwikkeling, bij team- en leiderschapsontwikkeling. Je adviseert ten behoeve van het vergroten van de effectiviteit van de organisatie, je informeert de organisatie over actuele of toekomstige HR-ontwikkelingen.
  • Je faciliteert, meet en verbetert de kwaliteit teams en werknemers: je signaleert wijzigingen in de behoeften van medewerkers, je stimuleert een gezonde & veilige werkomgeving, je bevordert een goede werk/privé balans, je stimuleert ontwikkeling van werknemers en teams
  • Je signaleert en stimuleert de ontwikkeling en het gebruik van efficiënte HR-processen, instrumenten en informatie; je ziet kansen om HR-processen, instrumenten en informatie te verbeteren, je neemt initiatief om deze ook daadwerkelijk te verbeteren en je stimuleert en enthousiasmeert werknemers en leidinggevenden om er gebruik te maken.

Je doet dit alles in nauwe samenwerking met je collega’s van HR (m.n. de betrokken HR-adviseur en de HR-Support medewerkers), in- en externe HR-specialisten en de business.

Je rapporteert functioneel aan de directeur van het organisatieonderdeel/de organisatieonderdelen waarvan jij de HR Business Partner bent en hiërarchisch aan de Manager HR Advice.  

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Competenties:

  • Bedrijfskundig & zakelijk inzicht; je bent in staat om snel de business te begrijpen en met focus op de lange termijn naar organisatievraagstukken te kijken.
  • Analytisch inzicht: Je onderkent problemen en mogelijke oorzaken, je ziet samenhang tussen verschillende onderwerpen en behoudt daarbij het overzicht
  • Organisatiesensitiviteit; je hebt snel inzicht en begrip van de formele en informele gezagsverhoudingen, hoe besluiten tot stand komen, hoe men samenwerkt en wat de verwachtingen van de business zijn.
  • Proactief handelen; je toont initiatief, anticipeert op kansen en bedreigingen en handelt toekomstgericht.
  • Changemanagement; je bent in staat om een veranderopdracht, het einddoel en de weg ernaar toe helder te formuleren en goed te begeleiden. Je bent daarbij enerzijds doel- en resultaatgericht en anderzijds sociaalvaardig en enthousiasmerend.
  • Cijfermatig inzicht; je bent in staat om met (financiële) data te werken en adviezen te onderbouwen met deze data. Je hebt affiniteit met HR metrics & analytics.
  • Overtuigingskracht: je bent in staat om anderen te overtuigen van eigen ideeën, voorstellen etc. Houdt daarbij rekening met mogelijke weerstanden van anderen.

Kennis & ervaring:

  • Academisch werk- en denkniveau; bij voorkeur een academische opleiding Bedrijfskunde, strategisch HRM en/of passende masters;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als HR Business Partner of HR-manager in een organisatie(onderdeel) met een omvang van 200-500 werknemers;
  • Je beschikt over brede HR-kennis;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met ontwikkeling en implementatie van beleid en grote verandertrajecten en organisatieontwikkeling;
  • Je bent goed op de hoogte van trends en (technische) ontwikkelingen op het gebied van HR;
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Engels: B2 niveau);
  • Je hebt ervaring met het werken in een (semi)-overheidsorganisatie;
  • Ervaring in een leidinggevende rol is en pré;
  • Ervaring met de ontwikkeling en toepassing van HR-dashboards, HR-analytics en Strategische Personeelsplanning is een pré. Je hanteert data om pro-actief te handelen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een afwisselende en uitdagende HR-functie binnen een enthousiast, gemotiveerd en divers HR-team;
  • Een dynamische en internationaal georiënteerde organisatie waarin je veel kunt leren;  
  • De kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de realisatie van onze EUR-strategie 2024;
  • Een salaris behorend bij schaal 12 (CAO NU);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • Een dienstverband voor de periode van 1 jaar. Na afloop van deze periode zal, bij gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden;
  • Een ABP-pensioenvoorziening en goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU);
  • Diverse aanvullende en aantrekkelijke EUR-regelingen zoals een individueel ontwikkelbudget en een zeer ruime verlofregeling;
  • Mogelijkheid tot gebruikmaking van of korting op EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en diverse horecagelegenheden (als gevolg van corona zijn de mogelijkheden op dit moment wat beperkter).

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

dienst Human Resources

Je maakt onderdeel uit van de dienst Human Resources (HR) waar zo’n 55 collega’s werkzaam zijn. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Policy, Support en een kleine staf (secretariaat en HR legal).

Binnen het team HR Advice zijn HR Business Partners en HR-adviseurs werkzaam, die gekoppeld zijn aan een eigen faculteit en/of dienst. Daarnaast werk je binnen Advice samen met onze verzuimspecialisten, een HR-adviseur International en de collega’s die gespecialiseerd zijn in loopbaanbegeleiding en mobiliteit (Mobility manager en Job2job-coach).

Belangrijke centrale thema's in de komende periode zijn Loopbaan & Mobiliteit, Talent Management, Leiderschapsontwikkeling, Gezond & Veilig Werken, Erkennen & Waarderen en Digitaliseren.

Afdeling

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’.

Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian Values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

In de afgelopen jaren heeft de EUR ambitieus geïnvesteerd in de bedrijfsvoering.

Inmiddels worden niet alleen de vruchten van deze investering geplukt, maar wordt de bedrijfsvoering verder ontwikkeld om bij te dragen aan versterking van de positie van de EUR in Nederland en daarbuiten. Voor meer informatie over de Erasmus Universiteit Rotterdam, zie www.eur.nl.

Specificaties

  • HRM; Beleid- en staf

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you