Universitair Docent Onderwijswetenschappen Methodenonderwijs

Universitair Docent Onderwijswetenschappen Methodenonderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 16 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen heeft een UD positie beschikbaar voor het verzorgen van onderwijs (50%) en onderzoek binnen de onderwijswetenschappen (50%). Gezien de huidige expertise binnen de afdeling, vragen we met name expertise in het verzorgen van onderwijs op het terrein van methoden en statistische technieken. Het eventuele onderzoek wordt ingebed in het onderzoeksinstituut LEARN!

Jouw taken
 • Onderwijs coördineren en geven over methoden en statistische technieken in de bachelor pedagogische en psychologische wetenschappen
 • Verrichten van wetenschappelijk onderzoek dat relevant is voor de onderwijswetenschappen 

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Gepromoveerd in de Onderwijswetenschappen, Pedagogische Wetenschappen of een aanpalend gebied (zoals Psychologie)
 • Ervaring in het geven van academisch onderwijs over methoden en technieken aan bachelor studenten
 • In bezit van een BKO (basiskwalificatie onderwijs) of bereid deze kwalificatie op korte termijn te behalen
 • Expertise in (internationaal) onderzoek op het gebied van onderwijswetenschappen, blijkend uit publicaties in toonaangevende (internationale) wetenschappelijke tijdschriften
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in Nederlands en Engels, voor verschillende doelgroepen (studenten, collega's, kinderen, ouders, en leerkrachten)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functies bij een maatschappelijk betrokken organisatie op het niveau van een Universitair Docent 2/1 (UFO-profiel). Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis (UD2) minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.826 (schaal 12) bruto per maand. De positie staat open voor 0,7/0,8 fte.  
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar, met een mogelijke verlenging tot in totaal 3 jaar. Bij voorkeur gaat de aanstelling zo snel mogelijk in. 

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • 28—32 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • 6592

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps