Contractmanager Vastgoed en Facility Management – RE&F

Contractmanager Vastgoed en Facility Management – RE&F

Geplaatst Deadline Locatie
8 sep 4 okt Rotterdam
Ben jij degene die het een sport vindt om een zo goed mogelijk contract af te sluiten? Weet jij alles van aanbestedingstrajecten en heb jij het vakmanschap om het contractmanagement nog verder te professionaliseren? Wil je werken in een dynamische, internationaal georiënteerde omgeving? Lees dan gauw verder, misschien wordt jij straks onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het afsluiten, implementeren en managen van de contracten van Vastgoed en Facility Management. Hierbij richt je je enerzijds op het minimaliseren van de contractuele risico’s voor de EUR en anderzijds voor het realiseren van het optimale resultaat binnen de afgesloten overeenkomsten. Verder leg je verantwoordelijkheid af aan het management door het registreren, toetsen, analyseren en (periodiek) rapporteren van de prestaties van de contractpartijen. Het zwaartepunt ligt daarbij op contracten die voortvloeien uit Europese- en meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedures.

Verder zien je taken er als volgt uit:

 • Je voert nauwgezet het contractmanagement voor de toegewezen contractpartijen uit;
 • Je levert een actieve bijdrage aan het (door)ontwikkelen en opstellen van relevante management informatie, waaronder Balance Score Cards, leveranciersbeoordelingen, spendanalyses, handleidingen, werkprocedures, instructies, voortgangsrapportages, etc.
 • Je onderhoudt relaties van de toegewezen contractpartijen op tactisch en strategisch niveau, je hebt een bemiddelde rol in conflictsituaties, je evalueert structureel de prestaties en stuurt waar nodig bij;
 • Je adviseert ongevraagd en gevraagd de contracteigenaar en/of afdelingshoofd en draagt verbetervoorstellen aan;
 • Je levert een bijdrage in de ontwikkeling van het contractmanagementbeleid (op basis van wet- en regelgeving of andere wijzigingen);
 • Je volgt ontwikkelingen en trends op de leveranciersmarkt en je vakgebied en weet deze trends te vertalen in kansen en innovaties;
 • Als lid van het aanbestedingsteam adviseer je inhoudelijk de aanbestedingsstrategie en aanbestedingsdocumenten. Ook toets je diverse programma’s van eisen bij het afsluiten van nieuwe contracten;Als lid van het implementatieteam sluit je contracten af en ondersteun je bij de implementatie hiervan;
 • Je formaliseert opdrachten en bepaalde contractvoorwaarden en -aanpassingen, zoals addenda, verlenging, beëindiging, indexering, boetes, etc.
 • Je verricht zo nodig overige werkzaamheden op gelijkwaardig niveau indien dit voor de bedrijfsvoering van de EUR gewenst of noodzakelijk is.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Om deze taken goed te kunnen uitoefenen is het noodzakelijk dat je accuraat werkt, enthousiast bent en over een duidelijke klantgerichte focus beschikt. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend, en je vindt het een uitdaging om tot goede onderhandelingsresultaten te komen. Je weet anderen op een respectvolle wijze te overtuigen en je haalt je resultaten met verve. Je bent ambitieus en gedreven om jezelf te blijven ontwikkelen en steeds jouw uitdaging op te zoeken. Je legt makkelijk contact met anderen op verschillende niveaus.

Daarnaast heb je het volgende in huis:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (technische) Bedrijfskunde, Facility Management of vergelijkbaar);
 • Minimaal 3 jaar ervaring met contractmanagement van meerdere grote contracten;
 • Ervaring met programma’s zoals Planon, MS Office (Word, Excel en Project - gevorderd);
 • Je hebt kennis en ervaring van relevante wet- en regelgeving zoals contracten- en verbintenissenrecht en de aanbestedingswet;
 • Je hebt kennis en ervaring met Europese aanbestedingen;
 • Een mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (aantoonbaar B1-niveau conform CEFR);
 • Werken in complexe organisaties zoals een universiteit of een andere (semi) overheidsinstelling is een pré.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden worden verlengd.

Het betreft een dienstverband van 40 uur per week maar deeltijd tot een minimum van 32 uur per week is ook bespreekbaar.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 5.127,00 bruto per maand (schaal 11, CAO NU).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een persoonlijk carrièrebudget en een zeer ruime verlofregeling (41 dagen per jaar bij een fulltime aanstelling). Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Er zijn uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden flexibel in te zetten. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Real Estate & Facilities (RE&F)

Real Estate & Facilities (RE&F) levert in nauwe samenwerking met Information Technology (IT) onderliggende dienstverlening ten behoeve van Professional services de diensten onderwijsruimtes, werkplekken, wonen en campusvoorzieningen.

RE&F staat voor het bieden van (fysiek) inspirerende, juist functionerende en doelmatige huisvesting zodat studenten, medewerkers en bezoekers op de locaties van de EUR optimaal kunnen presteren en zich thuis voelen. De Dienst Real Estate & Facilities bestaat uit de afdelingen Assetmanagement, Dienstmanagement, Services, Inkoop en Contractmanagement, Documentair informatiemanagement, Projects en Beleid en Informatiemanagement.

 Inkoop- en contractmanagement

Per 1 januari 2020 is deze afdeling gevormd met als doel een inhoudelijke verbinding tussen inkoopproces en contractmanagementproces tot stand te brengen. Hierdoor wordt de onderlinge consistentie van beide processen geborgd, zowel kwalitatief als qua planning.

Het team Inkoop werkt voor de ondersteunende diensten, faculteiten en andere organisatieonderdelen en geeft gevraagd en ongevraagd inkoopadviezen. Inkoop zit midden in een uitdagende professionalisering van de inkoopfunctie. In 2019 zijn de eerste catalogi geïmplementeerd in ons Purchase-to-Pay systeem. Met de verkregen informatie voeren we spendanalyses uit. Hieronder valt niet alleen een compliance meting, maar ook het voeren van gesprekken met budgethouders over voorziene uitgaven en het analyseren van homogeniteit van uitgaven.

Het team Contractmanagement richt zich op de overeenkomsten van de dienst Real Estate & Facilities en werkt nauw samen met Inkoop en andere contractmanagers binnen de EUR. In de afgelopen jaren is gewerkt aan het opzetten van het professioneel contractmanagement en wordt dit gefaseerd geïmplementeerd. We werken samen met de contractbeheerders die binnen de afdelingen van RE&F zijn gepositioneerd. Vraag en aanbod wordt door de dienstmanagers met de organisatie afgestemd.

Additionele informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Michèle Belgraver, afdelingshoofd Inkoop en Contractmanagement via michele.belgraver@eur.nl of 06-23394140.

Naar verwachting vinden de gesprekken online via teams plaats in de week van 42 en 43.

Interne kandidaten hebben een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • HBO
 • PRO/RE&F/08092020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burg. Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Sollicitatieprocedure

Hebben wij je kunnen overtuigen? Stuur dan je CV en bief per email vóór 5-10-2020 naar: office.ref@eur.nl onder vermelding van “sollicitatie Contractmanager Vastgoed en Facilities”.

Naar verwachting vinden de gesprekken online via teams plaats in de week van 42 en 43.

Interne kandidaten hebben een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Hebben wij je kunnen overtuigen? Stuur dan je CV en bief per email vóór 5-10-2020 naar: office.ref@eur.nl onder vermelding van “sollicitatie Contractmanager Vastgoed en Facilities”.

Naar verwachting vinden de gesprekken online via teams plaats in de week van 42 en 43.

Interne kandidaten hebben een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Solliciteer uiterlijk op 4 okt. 2020 23:58 (Europe/Amsterdam).