Afdelingshoofd International Office EUR (1,0 fte)

Afdelingshoofd International Office EUR (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 27 sep Rotterdam
Ben jij degene die professionals ruimte geeft, het beste uit je team naar boven haalt én zorgt dat de internationalisering van het onderwijs zo soepel mogelijk verloopt en voldoet aan de nieuwste ontwikkelingen? Wil jij werken in een dynamische, internationale omgeving te midden van ruim 30.000 studenten met een scala aan achtergronden? Wil jij ervoor zorgen dat jouw team de internationale studenten een warm welkom en een solide basis kan bieden? Lees dan gauw verder, misschien word jij straks onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

In deze functie ben je samen met je collega’s van het MT van E&S verantwoordelijk voor beleid, strategie en ontwikkeling van de dienst E&S.

Je bent samen met je team verantwoordelijk voor de ondersteuning op de gebieden full degree en, non-degree mobilitity, International Services en Development and Innovation.

Je bent een belangrijke sparringpartner en adviseur voor het College van Bestuur, faculteits- en instituutsbesturen en je zorgt dat jouw team ook voor hen een enthousiaste, betrouwbare en kwalitatief sterkte samenwerkingspartner is.

Verder zien je taken er als volgt uit:

 • Je volgt interne en externe ontwikkelingen en toetst deze op relevantie voor het internationaliseringsbeleid van de EUR
 • Je vertegenwoordigt de EUR in zowel het binnen als buitenland in externe overleggen en onderhoudt relevante contacten
 • Je onderhoudt de contacten en je werkt nauw met hen samen aan de ontwikkeling en invulling van het strategisch-, tactisch en operationeel internationaliseringsbeleid van de EUR en het optimaliseren van werkprocessen met sterk internationaal karakter
 • Je zorgt dat hier relevante en bruikbare data voor beschikbaar zijn.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Om deze taken goed te kunnen uitoefenen is het noodzakelijk dat je over een positieve grondhouding beschikt. Samenwerking is voor jou vanzelfsprekend. Je bent energiek, daadkrachtig én het nemen van beslissingen ga je niet uit de weg. Je bent een inspirerende, verbindende leidinggevende die in staat is om mensen te coachen én kan sturen op resultaat. Je neemt mensen op natuurlijke wijze mee in de ontwikkelingen en voor jou is het geen probleem om te schakelen op verschillende niveaus. Je bent ambitieus en gedreven om jezelf te blijven ontwikkelen en steeds jouw uitdaging op te zoeken. In het MT breng je in innovatieve en creatieve denk- en slagkracht mee. Zo nu en dan buiten de gestelde kaders denken en handelen wordt gewaardeerd in deze functie.

Daarnaast heb je het volgende in huis:

 • Academisch werk- en denkniveau
 • 3 tot 5 jaar leidinggevende ervaring
 • Kennis van en ervaring met internationalisering en een interculturele omgeving
 • Kennis van onderwijs- en bedrijfsprocessen binnen het hoger onderwijs
 • Ervaring met het managen van dienstverleningsprocessen en klant strategieën
 • Ervaring met verandertrajecten en projectmanagement
 • Een mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (beide aantoonbaar op minimaal C1 niveau, Common European Framework).
 • Werken in complexe organisaties zoals een universiteit of een andere (semi) overheidsinstelling is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Het betreft een dienstverband van 38 uur per week waarbij de uren flexibel zijn in te delen.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 6.317, - bruto per maand (schaal 13, CAO NU).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een persoonlijk carrièrebudget en een zeer ruime verlofregeling (41 dagen per jaar bij een fulltime aanstelling). Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Er zijn uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden flexibel in te zetten. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Dienst Education & Student Affairs (E&S)

De dienst E&S bestaat uit een gezamenlijk secretariaat en vijf afdelingen: te weten: Studentenadministratie, Studentenvoorzieningen en Advies en Beheer Onderwijssystemen, Staf en International Office. Er werken zo’n 115 medewerkers (78 FTE) in resultaatverantwoordelijke teams waarbij zij veel eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Het management heeft voornamelijk een ondersteunend en coachende rol.

International Office EUR

Het team International Office EUR heeft als missie de ondersteuning van internationalisering van onderwijs (zowel on-campus als online) klantgericht en zo efficiënt mogelijk uit te voeren en waar nodig te verbeteren. Samenwerking met de faculteiten en in de keten is daarbij vanzelfsprekend, evenals het erkennen en herkennen van individuele facultaire nuanceringen m.b.t. internationalisering.

In totaal werkt zo’n 12 fte (inclusief tijdelijke- en projectmedewerkers) met bevlogenheid en plezier aan internationale studentenwerving, ondersteunen zij bij de toelating, immigratie, huisvesting, welkom en introductie van internationale studenten, coördineren zij mobiliteitsbeurzen en onderhouden zij contacten met internationale samenwerkingspartners.

Er is ruimte voor het ‘nieuwe werken’ waar het tot op zekere hoogte zelf indelen van uren, thuis werken en zelfontwikkeling mogelijk is.

Uitdagingen waar het International Office EUR de komende jaren voor staat is het opvangen van de groei van het aantal internationale full degree studenten en non degree studenten, net als de verhoging van het aantal uitgaande studenten. Daarnaast is het verbeteren van afdeling & faculteit overstijgende ketenprocessen en de optimalisatie en verdere digitalisering van de administratieve (keten)processen noodzakelijk om de huidige kwaliteit van de dienstverlening hoog te houden en waar nodig te verbeteren.

Additionele informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Lilian Jillissen, directeur E&S, via lilian.jillissen@eur.nl of 06 30406660.

Naar verwachting vinden de gesprekken (online) plaats tussen 5 en 9 oktober 2020. Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Interne kandidaten hebben een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management
 • max. 38 uur per week
 • max. €6317 per maand
 • Universitair

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Sollicitatieprocedure

Hebben wij je kunnen overtuigen? Stuur dan je CV en bief per email vóór 28-09-2020 naar: jobapplication.es@eur.nl onder vermelding van “sollicitatie afdelingshoofd International Office EUR”.

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Hebben wij je kunnen overtuigen? Stuur dan je CV en bief per email vóór 28-09-2020 naar: jobapplication.es@eur.nl onder vermelding van “sollicitatie afdelingshoofd International Office EUR”.

Solliciteer uiterlijk op 27 sep. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).