Hoofd Archief met visie op Digitalisering

Hoofd Archief met visie op Digitalisering

Geplaatst Deadline Locatie
18 sep 18 okt Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je een ervaren leidinggevende in de wereld van het (digitale) archief en document management, die graag meedenkt en de koers uitzet naar een steeds meer digitale archieffunctie? Zet je je graag in voor een ambitieuze onderwijs- en onderzoeksinstelling? Solliciteer dan bij de Universiteit Twente naar de functie van:

Hoofd Archief met visie op Digitalisering (38)

Voor een goede bedrijfsvoering en om als organisatie snel en doeltreffend op veranderingen te kunnen inspelen is een excellente informatievoorziening essentieel. Binnen de dienst Library, ICT Services & Archive (LISA) werken de Universiteitsbibliotheek, ICT en Archief samen om dat doel te realiseren. Onze diensten zijn divers, maar verbonden door het toenemende belang van digitalisering voor de Universiteit Twente. Juist door onze krachten te bundelen, kunnen we beter en efficiënter ondersteunen in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

Context

De afdeling Archief zorgt voor duurzame opslag en ontsluiting van documenten met bewijs- of andere waarde. Archief helpt de organisatie door ontwikkelingen op het gebied van informatie- en documentbeheer te volgen en deze te vertalen naar praktisch toepasbare werkwijzen, kaders en richtlijnen. Je geeft leiding aan een enthousiast team, dat voor een belangrijk deel binnen de faculteiten werkt. De Universiteit Twente biedt veel ruimte voor eigen initiatief en zelfontplooiing.

Jouw verantwoordelijkheden

Binnen LISA is een vacature voor hoofd van de afdeling Archief, die vorm en inhoud geeft aan de transitie naar een volledig digitale archieffunctie. Je bent verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Je volgt interne en externe ontwikkelingen op het gebied van document management en toetst de relevantie daarvan voor de werkzaamheden en het te ontwikkelen beleid voor de Universiteit Twente en je afdeling.
  • Je draagt zorg voor het volgen van en voldoen aan wet- en regelgeving die het archief betreffen (compliance).
  • Je bent verantwoordelijk voor de opstelling van afdelingsplannen en begrotingsvoorstellen en stuurt op de realisatie ervan.
  • Je geeft dagelijks leiding aan je eigen vakkundige archiefteam (ongeveer 10 fte) en begeleidt hen individueel en als groep bij de overgang naar een digitale archieffunctie.
  • Je faciliteert en stimuleert samenwerking en afstemming met de klantorganisatie en bent verantwoordelijk voor de totstandbrenging van dienstverlening op maat.
  • Als lid van het LISA MT draag je bij aan de ontwikkeling van het informatiebeleid en zorgt voor goede samenwerking en afstemming met de andere afdelingen van LISA.

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

  • Je hebt bij voorkeur academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt aantoonbare ervaring binnen het werkveld van document management en kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van document management en informatisering.
  • Je bent een ‘People manager’, een natuurlijke, enthousiasmerende leider die beschikt over inlevingsvermogen, overtuigingskracht en bindend vermogen.
  • Je bent resultaatgericht, je kunt je opvattingen en visie snel en doeltreffend weergeven in woord en geschrift en je komt je afspraken na.
  • Je hebt goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.


INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Evers, interim afdelingshoofd Archief, telefoon 053 – 489 2193 (e-mail j.l.evers@utwente.nl).

Je schriftelijke sollicitatie, inclusief actueel cv, kun je voor 18 oktober 2020 sturen via onderstaande link naar het sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 44.

Een screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving voor 1 fte, vooralsnog voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Nederlandse Universiteiten. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel Afdelingshoofd niveau 2. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal
€ 5.826,-- bruto per maand (schaal 12) bij een voltijds dienstverband. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Werkgever

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.
Library ICT-service & Archive (LISA). Binnen de Universiteit Twente verzorgt Library, ICT-Services & Archive (LISA) een breed palet van diensten voor 3300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten van de Universiteit Twente. Onze diensten zijn divers, maar verbonden door het toenemende belang van digitalisering voor de Universiteit Twente. Door disciplines te bundelen, kunnen we beter en efficiënter ondersteunen in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

Specificaties

  • Management
  • max. 38 uur per week
  • €4538—€5826 per maand
  • HBO
  • 1125916

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you