Content Marketeer (0,8 fte)

Content Marketeer (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 okt 18 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het redactieteam binnen de faculteit Social and Behavioural Sciences (ESSB) is voor de periode van 6 maanden op zoek naar versterking en zoekt op korte termijn een Content Marketeer, in verband met een verlofperiode van een college.

Functieomschrijving

Als content marketeer zorg je – in samenwerking met je directe collega’s – voor het ontwikkelen en publiceren van aansprekende en relevante content gericht op de diverse doelgroepen van de faculteit Social and Behavioural Sciences.

In deze functie zorg je voor aansprekende communicatie gericht op het bereiken en informeren van met name (internationale) studiekiezers en studenten voor onze Bachelor- en Masteropleidingen.

Dagelijks actualiseer je de ESSB website, coördineer je de content planning voor de ESSB social media kanalen en schrijf je aansprekende teksten voor online en gedrukte media en campagnes.

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren:

 • Opstellen en redigeren van artikelen en websiteteksten, en inhoud geven aan webpagina’s;
 • Het coördineren social media content kalender, maar ook het opstellen en publiceren van sociale media berichten en bijdrages leveren aan social media marketing;
 • De ontwikkeling en oplevering van allerlei soorten communicatiematerialen, on- en offline;
 • Het onderhouden van de intranet omgeving gericht op medewerkers van de faculteit.
 • Advies geven aan andere redacteuren binnen de faculteit over communicatietrajecten en -kanalen.
 • Bijhouden en verbeteren van checklists voor webcontent.
 • Een pro-actieve bijdrage aan het wekelijkse redactieplanningsoverleg in samenwerking met de andere communicatieadviseurs binnen de faculteit;

De content marketeer werkt nauw samen met de communicatieadviseurs binnen het redactieteam van de faculteit en de directe collega’s van team Marketing, Recruitment & Admissions (MRA). De content marketeer rapporteert aan het hoofd van het team Marketing, Recruitment & Admissions.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een content marketeer met hands on mentaliteit. Heb je ervaring op gebied van voorlichting en communicatie binnen het hoger onderwijs of een andere complexe kennisgerichte organisatie dan is dat een pre. Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld op gebied van marketing of communicatiewetenschappen. De ideale kandidaat is enthousiasmerend, creatief, gericht op samenwerking en communicatief zeer vaardig.

Belangrijke competenties zijn: ondernemerschap, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, conceptueel vermogen, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.

Wat we verder van je vragen:

 • Je kunt goed werken onder tijdsdruk en je bent sterk in plannen en organiseren;
 • Je communiceert helder, wervend en foutloos in het Nederlands en het Engels en hebt oog voor de klant;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroepen (internationale) studiekiezers en studenten;
 • Je bent organisatiesensitief en je schakelt gemakkelijk in contact met verschillende (interne) stakeholders;
 • Je hebt ervaring met CMS, bij voorkeur Drupal of Wordpress.
 • Je bent bedreven in het effectief inzetten van sociale media;
 • Je weet om te gaan met SEO en SEA;
 • Ervaring met MailChimp en / of photoshop is een pre;
 • Je kunt goed zelfstandig en nauwkeurig werken;
 • Je bent in staat om je snel veel kennis eigen te maken en vindt het leuk deze kennis up-to-date te houden;
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office programma’s.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een bepaalde tijd van 5 tot mogelijk 6 maanden.

Het salaris zal afhankelijk van jouw kennis en ervaring worden ingeschaald in schaal 9 of aanloopschaal 8. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling.

Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Medewerkers kunnen gebruikmaken van uitstekende EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers. 

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 32 uur per week
 • ESSB/20201310

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps