Alumni & Marketing Officer - november 2020 t/m april 2021 (0,6-0,8fte)

Alumni & Marketing Officer - november 2020 t/m april 2021 (0,6-0,8fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 okt 25 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In verband met het verlof van onze Alumni & Marketing Officer zijn wij op zoek naar tijdelijke versterking van ons team voor een periode van circa 6 maanden (november 2020 t/m april 2021)

Functieomschrijving

Doel van de functie is om de relaties van de faculteit met onze alumni verder te ontwikkelen, onderhouden en versterken. Alumni zijn naast de wetenschappelijke output het voornaamste resultaat van ons dagelijks werk. Nauw contact met onze alumni heeft allerlei voordelen, zo bieden ze een belangrijke bron van informatie over de kwaliteit van ons onderwijs, kunnen ze gastcolleges verzorgen die ons onderwijs dichter bij de praktijk brengen en dragen ze als ambassadeurs van onze opleidingen bij aan onze bekendheid bij bedrijven, maatschappelijke partners en aankomende studenten.

Voor deze tijdelijke periode zoeken we een enthousiaste kandidaat die het werk van de huidige Alumni & Marketing Officer voortzet in het ontwikkelen, onderhouden en versterken van onze alumnirelaties en verder gaat met het implementeren van het nieuwe alumni jaarplan. Hierbij zijn eigen creatieve ideeën van de nieuwe medewerker zeer welkom.

Een tweede doel van de functie is om vanuit sterk officemanagement en samenwerking met diverse organisatie onderdelen binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam verder vorm te geven aan de (logistieke) dienstverlening van de ESSB Academy. Je werkt daarin nauw samen met de directeur en de onderwijskundige van de ESSB Academy. In deze rol verzorg je de praktisch logistieke ondersteuning rond het cursus aanbod van de ESSB Academy van ontwikkeling, implementatie tot evaluatie onder cursisten. Ook verzorg je in samenwerking met collega’s binnen de EUR de wervende marketing voor het aanbod van de ESSB Academy en sta je zelf in nauw contact met zowel docenten als (potentiele) klanten.

Een derde doel is de ondersteuning bij de realisatie van wervingsdoelen van onze (internationale) masteropleidingen. Bijvoorbeeld door de realisatie van een actuele alumni database en door deelname aan een aantal internationale beurzen. Deze werkzaamheden gebeuren in nauwe samenwerking met de recruitment officer en het hoofd MRA.

De nieuwe medewerker maakt onderdeel uit van het Marketing, Recruitment & Admissions (MRA) team, en werkt onder andere samen met de content marketeer, de recruitment officer en het hoofd van de afdeling MRA. Het hoofd MRA is de formeel leidinggevende.

Voor het onderdeel met betrekking tot ESSB Academy vindt functionele sturing plaats vanuit de trekkende verantwoordelijke hoogleraar en directeur van de ESSB Academy.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • De ideale kandidaat beschikt over:
 • Een voor deze functie relevante afgeronde hoger onderwijs (HBO/WO) opleiding. Als je zelf alumni bent van de EUR dan is dat een pre;
 • Relevante werkervaring op gebied van marketing en communicatie, event management of office management. Ervaring op gebied van (alumni) relatiebeheer is een pre;
 • Competenties als: initiatief nemen, persoonlijk ondernemerschap, netwerkvaardigheid, mondelinge communicatie, resultaatgerichtheid en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • De kerncompetenties van de faculteit: samenwerken, ondernemerschap, verantwoordelijkheid nemen en klantgericht handelen;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal C1 volgen het Common European Framework) zowel in woord en geschrift. Beheersing van andere talen is een pre.
 • Ervaring en affiniteit met CMS-systemen (bijvoorbeeld Drupal/Wordpress), CRM databases (Microsoft Dynamics) en mailclients (Mailchimp/Clickdimensions).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijk dienstverband van maximaal 6 maanden in verband met vervanging door zwangerschapsverlof.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €2.920 - en € 4.012, - bruto per maand (schaal 9). Afhankelijk van ervaring kan de functie in aanloopschaal worden ingedeeld. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 24—32 uur per week
 • €2656—€4012 per maand
 • ESSB/20201610

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps