Wetenschapsvoorlichter

Wetenschapsvoorlichter

Geplaatst Deadline Locatie
21 okt 4 nov Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 nov 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ter versterking van het team Onderzoekscommunicatie zoeken wij een pro-actieve

Wetenschapsvoorlichter (0,8/1,0 Fte)

Functieomschrijving

Wetenschapsvoorlichter

'TU/e is a community of scientists, supporting staff, students and partners. People are our heart and soul, so it is of the highest importance to safeguard the distinctive Eindhoven atmosphere, creating a personal, welcoming and vibrant environment that enables everyone to grow professionally and personally'.

Eindhoven University of Technology  (TU/e) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. We staan bekend om onze grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties, waar valorisatie succesvol wordt bereikt door de nauwe samenwerking met de bedrijven in de Brainport regio. Onze universiteit staat midden in de samenleving: TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen. In ons onderzoek excelleren we op multidisciplinariteit en High-tech. We onderscheiden ons met zowel fundamenteel als toegepast onderzoek op domeinen als energie, gezondheid, materialen, photonics en artificial intelligence. Zo dragen we bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.





De afdeling

Een ambitieuze universiteit vraagt om een ambitieuze communicatieafdeling. Het Communicatie Expertise Centrum (CEC) van de TU/e is verantwoordelijk voor het communicatiebeleid en ondersteunt daarin ook faculteiten en diensten. We werken aan meer (inter)nationale naamsbekendheid, een sterke identiteit en imago van de universiteit om zo het aantal studenten nog verder te laten groeien en meer openstaande wetenschappelijke vacatures in te vullen. Het team communicatie is ingericht in twee afdelingen: een afdeling Onderwijsmarketing en -communicatie, en een afdeling Onderzoekscommunicatie en -marketing. De collega die we zoeken werkt binnen het domein Onderzoeksmarketing en zorgt voor pro-actief contact met de pers.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie zoeken wij een enthousiaste en actieve collega met minimaal HBO niveau en met ook minimaal 8 jaar ervaring in het communicatie vak, bij voorkeur ook met werkervaring voor landelijke media. Je hoeft geen beta te zijn maar je moet wel affiniteit met wetenschap en valorisatie hebben. Daarnaast weet je hoe je nieuws moet maken, wie je voor wat moet benaderen om een belangrijk opiniestuk geplaatst te krijgen, een interview geregeld te krijgen of een media-buzz te creëren. Je hebt de belangrijkste journalisten en redacteuren namelijk onder je sneltoetsknop zitten.

De focus van de rol is 50% valorisatie en 50% topical news. Als universiteit zetten we ons onderzoek en onze kennis in voor de maatschappij, we noemen dat valorisatie. Dat doen we door de studenten die we afleveren voor de arbeidsmarkt, maar ook in de vorm van producten , start up bedrijven en spin offs. In deze functie is het je taak om die valorisatie zichtbaar te maken. Door (media) aandacht te genereren voor onze studententeams, door spin offs en start ups te belichten, door te laten zien hoe we bijdragen aan Sustainable Development Goals.

Met topical news bedoelen we  het inspelen op thema-dagen, grote issues die van maatschappelijk belang zijn en waar TU/e onderzoek een goede bijdrage aan kan leveren. Dus het is essentieel dat je weet hoe je dit in gang kan zetten en tot een succes kan maken. Met als doel om hiermee de TU/e duidelijker op de kaart te zetten voor de voor ons belangrijke thema's.

Je kiest bewust voor een universiteit; ervaring met een overheidsinstantie is daarom een pré. De TU/e is een internationale community, met medewerkers vanuit de hele wereld. Ook de studenten- en wetenschappers populatie internationaliseert in hoog tempo, het onderwijs wordt in het Engels verzorgd. Je spreekt en schrijft dus ook gemakkelijk en op professioneel niveau in zowel Nederlands als Engels. Inzet van social kanalen is voor jou natuurlijk en logisch en je bent ook in staat om in beeld en video te denken. Wij worden blij van iemand die stevig staat, die balans weet te vinden tussen geduld hebben en vaart maken, tussen knopen doorhakken en bij de juiste mensen akkoord vragen. Je beweegt je gemakkelijk door een organisatie heen, bent toegankelijk en bouwt gemakkelijk relaties. Je kunt en wilt werken vanuit strategie naar plan én naar uitvoering. Je bent innovatief, creatief en wijkt ook wel eens af van de gebaande paden. Je kunt goed luisteren, bent projectmatig sterk en werkt zowel graag zelfstandig als in een team.

Je rapporteert aan het afdelingshoofd Onderzoekscommunicatie en -marketing van het CEC.

Arbeidsvoorwaarden

We zoeken een collega voor 0,8/1,0fte. Het salaris bedraagt afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal €3.217  en maximaal €4.402 bruto per maand (schaal 10). Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren kan de aanstelling worden omgezet in een vast dienstverband.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • max. 30.4 uur per week
  • V89.4671

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you