Analist - Hubrecht Instituut-KNAW - Utrecht

Analist - Hubrecht Instituut-KNAW - Utrecht

Geplaatst Deadline Locatie
3 nov 29 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De onderzoeksgroep van prof. dr. Jeroen den Hertog heeft momenteel een vacature voor een analist.

Omschrijving van het project:
Als analist zal je betrokken worden bij een project dat erop gericht is om zebravis modellen te ontwikkelen en te karakteriseren voor het bestuderen van Noonan syndroom en gerelateerde RASopathieën, syndromen die relatief vaak bij mensen voorkomen. Met name zal de nadruk liggen op het beter begrijpen van JMML, een specifieke vorm van leukemie, die geassocieerd is met Noonan syndroom. Dit project wordt gefinancierd door KWF/Kankerbestrijding en bouwt voort op eerder werk dat in het den Hertog lab gedaan is. De werkzaamheden

bestaan uit een combinatie van moleculaire biologie, ontwikkelingsbiologie, celbiologie en drug discovery. Zebravismodellen zullen gemaakt worden met behulp van CRISPR/Cas9 technologie en homologe recombinatie. Karakterisering van deze modellen zal gedaan worden met behulp van in situ hybridisatie, live imaging, ex vivo colony formation assays en in vivo transplantaties. Uiteindelijk zal gezocht worden naar biologisch actieve stoffen die een remmende werking hebben op het ontwikkelen van Noonan syndroom symptomen.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde kandidaat, die in het bezit is van een HLO-diploma. Naast motivatie en enthousiasme heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Engelse taal. Ervaring met moleculair biologische, zoölogische en/of celbiologische technieken strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling:
1 jaar met een mogelijke verlenging van 2 jaar.

Salaris:
Volgens de CAO-Nederlandse Universiteiten, afhankelijk van opleiding en ervaring, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich richt op ontwikkelings- en stamcelbiologie. De 24 onderzoeksgroepen van het instituut doen fundamenteel en multidisciplinair onderzoek, zowel in gezonde systemen als in ziektemodellen. Het Hubrecht Instituut is onderdeel van de KNAW en bevindt zich op Utrecht Science Park. Sinds 2008 is het instituut geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit bevordert de vertaling van het onderzoek naar de kliniek. Het Hubrecht Instituut heeft een partnerschap met het European Molecular Biology Laboratory (EMBL).

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • HBO
  • AT2020-125 - HUBR-2020-21

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Uppsalalaan 8, 3584 CT, Utrecht

Bekijk op Google Maps