Projectleider/Beleidsadviseur ICT - Bureau KNAW - Amsterdam

Projectleider/Beleidsadviseur ICT - Bureau KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
3 nov 22 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ambitieuze ICT-er die het leuk vindt om samen met een team het ICT- en informatiebeleid van de KNAW verder te brengen zodat de 625 onderzoekers optimaal kunnen werken? Solliciteer dan als projectleider/beleidsadviseur. Tevens adjunct-hoofd ICT.

Functieomschrijving
Als beleidsadviseur en projectleider draag je bij aan het ICT- en informatiebeleid van de KNAW.

Je weet gebruikerswensen en eisen te vertalen naar systeemfunctionaliteit en draagt zorg voor de implementatie van programma’s, processen en hardware. Je schrijft hiervoor strategische beleidsplannen ter verbetering van de ICT-processen en je maakt projectplannen en participeert in interdisciplinaire project- en werkgroepen, stuurt (organisatorische) projecten aan. Je helpt de afdeling planmatiger te werken. Dit doe je niet alleen, je werkt in een klein team van teamleiders en de Information Security Officer en (tijdelijke) projectleiders en onderhoudt contacten met collega’s binnen de organisatie en externe partijen. Je ondersteunt het hoofd ICT Services en je bent tevens plaatsvervangend hoofd ICT Services.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee: 

 • een afgeronde relevante (ICT)-opleiding op WO/HBO niveau, je hebt actuele kennis van ICT- en Informatiebeleid;
 • goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • goede adviesvaardigheden;
 • organisatiesensitiviteit;
 • initiatief en enthousiasme;
 • een oplossingsgerichte werkhouding;
 • ervaring met het oplossen van diverse ICT problemen;
 • ruime ervaring met leiden van ICT-teams;
 • je kan goed schakelen tussen de wensen op de werkvloer en de mogelijkheden van de systemen;
 • je kan plannen initiëren, schrijven en uitvoeren en adviseert en ondersteunt het afdelingshoofd;
 • je bent stressbestendig, oplossingsgericht, proactief en beschikt over een goed analytisch denkvermogen;
 • je bent een teamplayer die goed weet te plannen en organiseren en je hebt een goed relativeringvermogen;
 • je bent een verbinder en kunt veranderingen teweeg brengen.

Arbeidsvoorwaarden

Wat je krijgt
Een uitdagende functie met in eerste instantie een dienstverband voor een jaar daarna behoort een verlenging van het dienstverband tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal €4.538,00 en maximaal €6.317,00 bruto per maand (schaal 12/13 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten -  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Afdeling

ICT

De afdeling ICT Services is verantwoordelijk voor de ICT-dienstverlening aan het Bureau van de KNAW en enkele instituten. De afdeling telt ongeveer 25 medewerkers, ver­deeld over twee secties: Front Office, Back Office en er is een ondersteunend supportteam. De afdeling beheert de technische infrastructuur voor de KNAW en haar instituten en is een Shared Service Center voor een aantal instituten van de KNAW. ICT Services is onderdeel van het Bureau waar zo’n 130 mensen werken. Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, instituten en directie bij in de uitoefening van hun taken. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Specificaties

 • IT; Beleid- en staf
 • 30.4—38 uur per week
 • €4538—€6317 per maand
 • HBO
 • AT2020-126

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps