(junior) docenten Mileuwetenschappen

(junior) docenten Mileuwetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
13 nov 27 nov Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste en daadkrachtige docenten met een hart voor onderwijs. Je bent medeverantwoordelijk voor de begeleiding van cursussen in de bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen.

Daarnaast werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe cursussen over actuele milieu- en duurzaamheidsvraagstukken, zoals bijvoorbeeld cursussen over de Sustainable Development Goals, burgerinitiatieven, Sustainable cities en vergelijkbare onderwijsproducten. Je werkt daarbij samen in een team van docenten en ondersteuners en draagt bij aan de vormgeving van het onderwijs in onze digitale leeromgeving. Het zorgen voor periodiek onderhoud van de toegewezen onderwijsonderdelen kan afhankelijk van je ervaring onderdeel vormen van het takenpakket. Dit geldt tevens voor het signaleren van verbetermogelijkheden.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding en bent (bijna) gepromoveerd op een voor de functie relevant vakgebied Milieuwetenschappen, Aard- en Levenswetenschappen of een vergelijkbaar domein.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen van (online) onderwijs op één of meerdere van de genoemde aandachtsgebieden.
 • Je beschikt over aantoonbaar kwaliteiten als docent.
 • Je beschikt over aantoonbare passie om bij te dragen aan het oplossen van milieuproblemen
 • Je beschikt over goede communicatieve en contactuele eigenschappen en bent in staat om in een team te werken.
 • Je hebt aantoonbaar belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs, in het bijzonder voor het gebruik van ICT
 • Ervaring in het hoger en/of universitaire onderwijs strekt tot de aanbeveling.
 • Je bent in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid dit te behalen.

Ook kandidaten die nog niet volledig aan dit profiel voldoen nodigen wij graag uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 1 jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 10-11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.127,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk.

 

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken 655 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Afdeling

Faculteit Bètawetenschappen

De faculteit Bètawetenschappen is één van de zes faculteiten van de Open Universiteit. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn de hoofdtaken binnen de faculteit Bètawetenschappen. De faculteit kent drie vakgroepen: Milieuwetenschappen, Informatiekunde en Informatica. In verwevenheid met het wetenschappelijk onderzoek bieden de vakgroepen wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen aan. Onderwijs en onderzoek worden ondersteund vanuit het Bureau Onderwijs en Onderzoek (BOO).

Vakgroep Milieuwetenschappen
De vakgroep Milieuwetenschappen heeft een omvang van ongeveer 24 stafleden (19 fte) en bestaat uit enthousiaste en ambitieuze docent-onderzoekers. Het onderzoek van de vakgroep richt zich op diverse maatschappelijk relevante thema’s (o.a. klimaatverandering, plastic vervuiling, natuurontwikkeling en stikstofbeleid, duurzame energie voorziening - zie ook het onderzoeksprogramma van de vakgroep Milieuwetenschappen) en bestrijkt meerdere deelgebieden van de milieuwetenschappen. De wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen die (veelal online) door de vakgroep worden verzorgd ontvangen regelmatig een onderscheiding voor de kwaliteit van onderwijs. In deze opleidingen worden bovendien de nieuwste onderwijstechnologieën en inzichten toegepast. De waardering voor het onderwijs is hoog. De bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen van de Open Universiteit was in de Keuzegids Universiteiten 2020 de beste van Nederland in deze studierichting en topopleiding vanwege de zeer hoge score (84 punten).

Specificaties

 • Onderwijs; Universitair docent
 • max. 38 uur per week
 • Gepromoveerd
 • AC/FAC/BW/20103

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps