Universitair docent Informatica

Universitair docent Informatica

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 7 dec Heerlen

Functieomschrijving

Als universitair docent heb je een brede interesse in informaticaonderwijs en -onderzoek. Je ontwikkelt, verzorgt, toetst en evalueert samenhangende wetenschappelijke onderwijsdelen binnen de bacheloropleiding Informatica of de masters Software Engineering en Computer Science. Ook begeleid je het leertraject van studenten, waaronder afstudeerprojecten van deze opleidingen. Daarnaast verricht en verwerf je onderzoek (tweede en derde geldstroom) in lijn met het onderzoekprogramma “Towards high-quality and intelligent software” (2020-2025) waarin onderzoekslijnen op het gebied van softwarekwaliteit, security & privacy, artificial intelligence en computing education zijn opgenomen. Je treedt op als begeleider van promovendi, publiceert met regelmaat (inter)nationaal en draagt de resultaten van het eigen onderzoek en de ontwikkelingen in het vakgebied actief uit. Je neemt deel aan werkgroepen, commissies en/of projectteams binnen de faculteit.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding en bent (bijna) gepromoveerd op een voor de functie relevant vakgebied. Je hebt (ruime) (internationale) onderzoekservaring op één van de gebieden van de informatica. Je beschikt over wetenschappelijke creativiteit, productiviteit en impact, blijkend uit verschillende publicaties. Je hebt aantoonbare ervaring met het werven van externe geldstroommiddelen. Je hebt affiniteit met informaticaonderwijs en bent bijvoorbeeld geïnteresseerd in softwarekwaliteit, security & privacy, artificial intelligence en/of computing education. Je beschikt over (ruime) onderwijservaring met verschillende werkvormen (zoals blended learning, projectbegeleiding, begeleiding van afstudeerders). Je bent in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid dit binnen korte tijd te behalen. Je beschikt over goede communicatieve en contactuele eigenschappen en bent in staat om in een team te werken. Ook kandidaten die nog niet volledig aan dit profiel voldoen nodigen wij graag uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 4 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 11-12 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.826,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk.

 

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken 655 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Afdeling

Faculteit Bètawetenschappen

De faculteit Bètawetenschappen is één van de zes faculteiten van de Open Universiteit. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn de hoofdtaken binnen de faculteit Bètawetenschappen. De faculteit kent drie vakgroepen: Milieuwetenschappen, Informatiekunde en Informatica. In verwevenheid met het wetenschappelijk onderzoek bieden de vakgroepen wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen aan. Onderwijs en onderzoek worden ondersteund vanuit het Bureau Onderwijs en Onderzoek (BOO).

Vakgroep Informatica
De vakgroep Informatica heeft een omvang van ongeveer 35 stafleden (29 fte) en bestaat uit enthousiaste en ambitieuze docent-onderzoekers. Het onderzoek van de vakgroep richt zich op diverse maatschappelijk relevante thema’s (o.a. cyber security, privacy, responsible ai, computing education en software quality) en bestrijkt meerdere deelgebieden van de informatica. De wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen die (veelal online) door de vakgroep worden verzorgd ontvangen regelmatig een onderscheiding voor de kwaliteit van onderwijs. In deze opleidingen worden bovendien de nieuwste onderwijstechnologieën en inzichten toegepast, zoals ook blijkt uit het landelijke state-of-the-art rapport Informatica 2020 bij de recente ronde van onderwijsvisitaties. In de vakgroep is een team in opbouw om het onderwijs en onderzoek rond Artificial Intelligence te versterken.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer dr. B. Heeren (vakgroepvoorzitter Informatica) e-mail: bastiaan.heeren@ou.nl

LET OP: het hierboven vermelde e-mailadres is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van nadere informatie over deze vacature. Je wordt dringend verzocht om uitsluitend te solliciteren via het bij ‘Procedure’ vermelde e-mailadres.

Het onderzoeksprogramma van de vakgroep is te vinden via www.ou.nl/onderzoek-informatica. Meer informatie over de Open Universiteit en de faculteit Bètawetenschappen vind je op onze website www.ou.nl.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderwijs
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/BW/20104

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van het vacaturenummer, per e-mail sturen naar: solliciteren@ou.nl.

Per post solliciteren

Per post solliciteren

solliciteren@ou.nl

Vergeet niet AcademicTransfer en het vacaturenummer AC/FAC/BW/20104 in je brief te vermelden.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van het vacaturenummer, per e-mail sturen naar: solliciteren@ou.nl.

Solliciteer uiterlijk op 7 dec. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).