Universitair docent Straf(proces)recht

Universitair docent Straf(proces)recht

Geplaatst Deadline Locatie
19 nov 18 dec Amsterdam
Ben jij een (bijna) gepromoveerde strafrechtsjurist en wil je deel uitmaken van een actieve en inspirerende academische werkomgeving? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) naar de functie van universitair docent straf(proces)recht.

Functieomschrijving

Als universitair docent straf(proces)recht bij de Afdeling Strafrecht en Criminologie maakt je deel uit van een team enthousiaste en gedreven juristen en criminologen. De afdeling hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en onderzoek en aan een goede onderlinge werksfeer. Als universitair docent heb je een belangrijke rol in het verzorgen en het ontwikkelen van het strafrechtelijke onderwijs. Voorts verricht je zelfstandig wetenschappelijk onderzoek en neem je deel aan onderzoeksprojecten van de afdeling.
 

Jouw taken
 • het verzorgen, voorbereiden en coördineren van onderwijs in zowel de bachelor- als masteropleiding Rechtsgeleerdheid
 • het verzorgen en voorbereiden van onderwijs in de Engelstalige bacheloropleiding “Law in Society”
 • het zelfstandig verrichten van wetenschappelijk onderzoek
 • het leveren van een bijdrage aan (de werving van) extern gefinancierd onderzoek en/of onderwijs

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde master of doctoraal opleiding, in de richting van de (straf)rechtsgeleerdheid
 • gepromoveerd of bijna gepromoveerd
 • kennis van het straf(proces)recht blijkend uit een proefschrift of uit andere publicaties en bij voorkeur ook uit onderwijservaring en/of praktijkervaring
 • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of de bereidheid deze te behalen
 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris
bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.637,- en maximaal €4.978 bruto per maand, conform salarisschaal 11. Het gaat om een tijdelijke aanstelling van drie tot vijf jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 17 december 2020. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Prof. dr. Lonneke Stevens
Functie: vervangend afdelingshoofd
Telefoonnummer: +31 20 59 83969
E-mail: l.stevens@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 32—40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 6846

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 18 dec. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).