Senior marketing- en communicatie specialist

Senior marketing- en communicatie specialist

Geplaatst Deadline Locatie
20 nov 1 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een senior marketing- en communicatiespecialist die helpt om de Radboud Universiteit en het Radboud Fonds met haar alumni te verbinden en die bijdraagt aan het versterken van de merken Radboud Universiteit en Radboud Fonds. Als senior marketing- en communicatiespecialist werk je dagelijks aan onze zichtbaarheid, herkenbaarheid, profilering en binding met belangrijke doelgroepen zoals alumni, donateurs, stakeholders en studenten. Je geeft advies op tactisch en operationeel niveau en steekt de handen uit de mouwen om jouw advies geïmplementeerd te krijgen. Je denkt vanuit de doelgroep, maar verliest de doelen van de organisatie niet uit het oog. Je trekt grotere en kleinere projecten en hebt daarin een coördinerende rol in een team met verschillende specialisten uit de afdeling en van andere faculteiten. Het doel hier is om alumni te blijven bereiken, te verbinden met en betrekken bij hun universiteit. 
Onderwerpen waar je mee aan de slag gaat gaan o.a. over branding, community management, fondsenwerving en klanttevredenheid. Zo voer je campagnes uit, realiseer of verbeter je contactstrategieën of werk je aan content. Het vak van online marketing, content marketing en customer relationship management ken je goed. Je handelt graag datagedreven en stuurt bij op basis van resultaten.

Je hebt ervaring met het maken en uitvoeren van marketing- en/of communicatiestrategieën en hebt vernieuwende ideeën over middeleninzet om je doel te bereiken. De ontwikkelingen in ons vakgebied volg je op de voet en je probeert nieuwe dingen als de situatie daarom vraagt. Je voert gesprekken met partners van andere faculteiten om alumnibeleid te formuleren en zet doelen en adviezen om in concrete activiteiten. Ook zorg je voor synergie tussen centraal georganiseerde alumni-activiteiten en facultaire en partner initiatieven. Spreekt dit je aan en wil jij werken bij een organisatie die van betekenis is? Dan zien we uit naar je sollicitatie.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Minstens vier jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent uitstekend in Nederlands, ten minste goed in Engels.
 • Je neemt graag initiatief en bent enthousiast.
 • Ervaring of affiniteit met fondsenwerving.
 • Een goede dosis organisatiesensitiviteit.
 • Analytisch vermogen, helicopterview i.c.m. pragmatisme.
 • Interesse in online trends en ontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

 • Aanstelling: 40 uur per week (1,0 fte).
 • Maximum salaris per maand €4.402,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.
 • De gewenste datum indiensttreding is zo snel mogelijk.
 • Fijne collega’s en ruimte om jezelf te zijn en te ontwikkelen.
 • Een inspirerende werkomgeving.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Marketing & Communications

Team Fondsenwerving en relatieontwikkeling werkt aan een ambitieuze toekomststrategie op het gebied van alumnibeleid en fondsenwerving. Dit beleid is gericht op het creeëren van een betrokken alumnigemeenschap die een actieve bijdrage levert aan een toekomstbestendige universiteit, op de versterking van de reputatie van de Radboud Universiteit, de aansluiting van studenten op de arbeidsmarkt en het creëren van een aantrekkelijke, competitieve gemeenschap voor excellente studenten en wetenschappers. De afdeling vormt daarmee een platform voor ruim 100.000 geregistreerde alumni en 4.000 vrienden, vrijwilligers en donateurs. 
Alumni en de universiteit hebben elkaar veel te bieden. Alumni zijn deelnemer aan onderzoek en activiteiten, ambassadeur voor de universiteit, adviseur, vrijwilliger of donateur. De Radboud Universiteit blijft alumni na het afstuderen graag betrekken bij de organisatie en deelt haar kennis, netwerk en community door alumnicommunicatie, evenementen en nascholing te organiseren. Uit recent onderzoek blijkt dat de meerderheid van alumni ook heel graag betrokken blijft bij de universiteit. Als senior marketing- en communicatiespecialist help je mee om een wederzijds waardevolle band te vormen. Organisatorisch is het team Fondsenwerving en relatieontwikkeling één van de vier teams binnen de divisie Marketing & Communications. We werken continu aan het verbeteren en versterken van de binding met alumni en strategische relaties van de Radboud Universiteit en donateurs van het Radboud Fonds. Je gaat werken in een open en collegiale sfeer met veel vrijheid en ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en ontwikkeling.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 40 uur per week
 • max. €4402 per maand
 • HBO
 • 1133753

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps