Docent-4 Aard- en Levenswetenschappen

Docent-4 Aard- en Levenswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
3 dec 13 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij breed opgeleid binnen de Aard- en Levenswetenschappen (bij voorkeur Biologie of Aardwetenschappen) en enthousiast over het overbrengen van je kennis aan een nieuwe generatie academici in opleiding? Vind je het belangrijk om zowel inhoudelijke diepgang als maatschappelijke context over te brengen in je onderwijs? Ben je sterk in het begeleiden van groepen studenten bij het doen van onderzoek? Dan zoeken we jou als docent binnen de opleidingen Future Planet Studies en Bèta-gamma.

Wat ga je doen?

Je houdt je vooral bezig met de uitvoer van werkgroeponderwijs aan eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten. Hierin begeleid je studenten bij het bestuderen van de stof met behulp van diverse werkvormen en werken mee aan het ontwikkelen van dit lesmateriaal. Daarnaast werk je aan academische vaardigheden met studenten en beoordelen regelmatig papers, tentamens en presentaties. Ook begeleid je studenten bij het doen van (interdisciplinair) onderzoek. Diverse docenten-4 coördineren daarnaast de werkzaamheden van een team docenten 4. We zoeken iemand die onder andere vakken kan geven als ‘Water Quality’ en ‘Research Designs’ binnen Future Planet Studies en ‘Keerpunten in de Natuurwetenschappen’ binnen Bèta-gamma en die studenten op procesniveau zou kunnen begeleiden bij afstudeerprojecten binnen de bachelor Future Planet Studies.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?

We zoeken teamspelers die zich thuis voelen in een energiek team van werkgroepdocenten. Door diverse onderwijs- en nakijkmomenten gedurende het collegejaar doen we een beroep op flexibiliteit met betrekking tot de urenverdeling.

De juiste kandidaat:

 • is afgestudeerd (MSc) in Biologie, Aardwetenschappen of een aanverwante natuurwetenschappelijke discipline, of interdisciplinaire opleiding met stevige natuurwetenschappelijke component;
 • heeft aantoonbare interesse in duurzaamheidsvraagstukken;
 • heeft affiniteit met meerdere wetenschappelijke disciplines;
 • beschikt over goede didactische kwaliteiten en kan studenten begeleiden in interdisciplinair onderzoek;
 • heeft ervaring met het coördineren van onderwijs of heeft sterke organisatorische vaardigheden en interesse in het coördineren van onderwijs;
 • kan zich uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken in het Nederlands en Engels;
 • kan goed zelfstandig werken en heeft zeer goede communicatieve vaardigheden;
 • kan goed samenwerken met collega’s in verschillende rollen en posities.

Daarnaast strekken de volgende punten tot de aanbeveling:

 • heeft ervaring met het geven van onderwijs in academische vaardigheden;
 • heeft ervaring met het geven van interdisciplinair onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Een tijdelijk dienstverband van vier jaar (met een proeftijd van 2 maanden) voor 22,8 tot 30,4 (0,6 tot 0,8 fte) uur per week (bij voorkeur met ingang van uiterlijk 1 februari 2021).

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.790 tot €4.402 (schaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

De FNWI biedt jou een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden, passende scholingsmogelijkheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) vormt een dynamische onderwijsorganisatie waar met veel enthousiasme en creativiteit wordt gewerkt aan vernieuwend onderwijs.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - Instituut voor Interdisciplinaire Studies

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) vormt een dynamische onderwijsorganisatie waar met veel enthousiasme en creativiteit wordt gewerkt aan vernieuwend onderwijs. Het IIS verzorgt interdisciplinaire opleidingen zoals de bachelors Bèta-gamma en Future Planet Studies en de masters Brain and Cognitive Sciences en Forensic Science. Daarnaast verzorgt het IIS uiteenlopende programma’s vanuit het interdisciplinair honours- en keuzeonderwijs en zet het IIS LAB jaarlijks verschillende innovatieve projecten op.

Bij het IIS kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een open sfeer en ruimte voor intercollegiale samenwerking.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Natuurwetenschappen
 • 22.8—30.4 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 20-745

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps