Wetenschappelijk docent bij de sectie Ortho- en Gezinspedagogiek (0,2 - 0,9 fte)

Wetenschappelijk docent bij de sectie Ortho- en Gezinspedagogiek (0,2 - 0,9 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 dec 3 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie Ortho- en Gezinspedagogiek van het Department of Psychology, Education & Child Studies bij de Erasmus Universiteit Rotterdam nodigt kandidaten om te solliciteren voor de functie van wetenschappelijk docent. Als wetenschappelijk docent lever je een belangrijke bijdrage aan het onderwijs bij Pedagogische Wetenschappen binnen de sectie Ortho- en Gezinspedagogiek.

Functieomschrijving

De sectie Ortho- en Gezinspedagogiek (OGP) bestaat uit een groep jonge, enthousiaste collega’s die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek in de gezins- en orthopedagogiek. Het team bestaat uit promovendi, wetenschappelijke en universitaire (hoofd)docenten, en een aantal (bijzonder) hoogleraren. Samen coördineren zij het onderwijs en geven zij cursussen aan studenten van de Bachelor en Masteropleiding Pedagogische Wetenschappen.

Als wetenschappelijk docent lever je in nauwe samenwerking met collega’s van de sectie OGP een bijdrage aan het onderwijs aan studenten van Pedagogische Wetenschappen. Het gaat om het geven van cursussen aan groepen studenten, waaronder een practicum Schrijfonderwijs voor 1e jaars studenten. Ook bied je individuele begeleiding aan studenten bij stages en het schrijven van scripties in zowel de Bachelor als Master. Ook de begeleiding van studenten bij het schrijven van casussen in het kader van de Basisaantekening Diagnostiek van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) behoort tot het takenpakket. Het onderwijs wordt verzorgd in het Nederlands.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Afgeronde master in gedrags- en maatschappijwetenschappen, afstudeerrichting (ortho)pedagogiek, (ontwikkelings)psychologie of aanverwante master;
 • Gepromoveerd zijn in de pedagogiek of verwante discipline is een pré;
 • Ervaring en affiniteit met het geven van onderwijs, waarbij ervaring met het begeleiden van scripties een pré is;
 • Goede (academische) schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Het hebben van een Basisaantekening Diagnostiek van de NVO of NIP is een pré;
 • Goede communicatie- en organisatievaardigheden;
 • Een pro-actieve houding;
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • Affiniteit met het uitvoeren van onderzoek;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Vermogen om goed in een team te werken, maar ook om in grote mate zelfstandig te functioneren.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2790, - en € 4402, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)

Het departement verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van de psychologische en pedagogische wetenschappen. Het onderwijs binnen de opleidingen kenmerkt zich door een innovatieve didactische benadering, het zogeheten probleemgestuurd onderwijs (PGO). De staf van dit departement bestaat uit een team van veelal jonge wetenschappers. Het secretariaat maakt onderdeel uit van het departement en verzorgt de ondersteuning van de voorzitters, leidinggevenden en medewerkers van het departement.

Specificaties

 • Onderwijs
 • 8—36 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • ESSB/20201208/

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you