Arts-onderzoeker neurovasculair onderzoek

Arts-onderzoeker neurovasculair onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
24 dec 14 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In dit 3-jarige promotietraject doe je onderzoek naar het verbeteren van beleidsbeslissingen bij patiënten met een intracranieel aneurysma. Daarnaast zet je de innovatiepoli beeldgestuurde interventies op.

Functieomschrijving

Als PhD-kandidaat richt jij je op zowel de klinische kant als de technische inhoud van het onderzoek.Je werkt in een multidisciplinair team (radiologen, neurologen, computerwetenschappers) mee aan onderzoek naar het verbeteren van beleidsbeslissingen bij patiënten met een intracranieel aneurysma. Daarnaast zal je meewerken aan het opzetten van de innovatiepoli van de interventieradiologie waarin patiënten die een beeldgestuurde interventie ondergaan (zoals bijv. een aneurysma coiling) worden gezien en vervolgd. Op deze poli zal je ook zelf patiënten spreken. Ook werk je mee aan een MRI-studie naar vaatwand aankleuring van intracraniële aneurysmata.

Als een patiënt met een intracranieel aneurysma voor het eerst op de aneurysmapoli komt, dan moeten verschillende factoren tegen elkaar afgewogen worden, o.a. ruptuurrisico, behandelrisico en angst voor ruptuur. In dit project willen we een beslismodel maken waarin deze factoren afgewogen worden. Vaak wordt besloten het aneurysma niet preventief te behandelen, maar te vervolgen middels MRA of CTA. We willen onderzoeken wat een kosten-effectieve manier van vervolgen is op basis van patiënt- en aneurysmakarakteristieken. In het UMC Utrecht vinden ook neurovasculaire interventies plaats voor andere indicaties. Door het opzetten van de innovatiepoli van de interventieradiologie kunnen de complicaties en behandeleffecten van verschillende neurovasculaire interventies beter worden geregistreerd. De innovatiepoli voor beeldgestuurde interventies is een nieuw concept voor de interventieradiologie. Met collega's van de afdeling Neurologie & Neurochirurgie, afdeling Radiologie en het Image Sciences Institute analyseer je samen de MRI-beelden, werk je mee aan het interpreteren van technische methodes om scan data te beoordelen en zet je de innovatiepoli beeldgestuurde interventies op. Nadat je jouw taken succesvol hebt afgerond, promoveer je op het onderzoek.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

Je hebt een MSc-diploma geneeskunde behaald. Daarnaast heb je affiniteit met klinisch onderzoek en data-analyse. Omdat de behandeling van patiënten met een aneurysma multidisciplinair is, kun je met verschillende professionals samenwerken en ben je communicatief sterk. Verder heb je een actieve houding waarbij je eigen initiatief toont en creatieve oplossingen aandraagt voor problemen. Vanwege het directe patiëntencontact is het noodzakelijk dat je de Nederlandse taal goed spreekt. Epidemiologische expertise is niet vereist, maar wel een pre in verband met het opzetten van een beslismodel en kosteneffectiviteitsanalyse.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 uur) functie bedraagt maximaal € 4.615,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Radiologie en Neurologie & Neurochirurgie

Dit onderzoek is een samenwerking tussen de afdelingen Radiologie en de afdeling Neurologie & Neurochirurgie. De divisie Beeld is internationaal bekend om haar onderzoek naar diagnostische beeldvorming, beeldanalyse, beeld-gebaseerde prognose, machine learning en beeldgestuurde interventies. De afdeling Neurologie & Neurochirurgie heeft wereldwijd een vooraanstaande positie in wetenschappelijk onderzoek naar onder andere subarachnoïdale bloedingen met uitgebreide nationale en internationale samenwerkingsverbanden. Jouw directe team bestaat uit radiologen, neurologen en andere PhD-kandidaten van zowel de Radiologie als de Neurologie. Daarnaast werk je veel samen met andere promovendi, trialbureaus en laboranten van de Radiologie. Er heerst een prettige sfeer op de afdelingen en de collega's gaan respectvol met elkaar om.

Specificaties

  • PhD
  • 2020/0527

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps