PhD-kandidaat KNO

PhD-kandidaat KNO

Geplaatst Deadline Locatie
7 jan 31 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde (KNO) zijn we op zoek naar een enthousiaste PhD-kandidaat. Binnen deze studie richt je je op mensen met hoorimplantaten en onderzoek je hoe zij met behulp van deze implantaten beter kunnen horen. Herken jij jezelf in deze functie? Solliciteer dan direct.

Functieomschrijving

Voor deze functie word je aangesteld op grond van de INTENSE NWO Crossover - onderzoeksfinancieringssubsidie bij het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten, onderdeel van de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde . Je gaat onderzoek doen naar gebruikers van cochleaire (binnenoor)implantaten (CI’s), met een focus op front-end processing algoritmes (bijvoorbeeld ruis- en  nagalmonderdrukking en beamforming) om het spraakverstaan te verbeteren en de luisterinspanning in moeilijke luisteromstandigheden te verminderen. Je begint met het testen van bestaande verwerkingsalgoritmen en je bent later ook betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe geavanceerde algoritmen op basis van kunstmatige intelligentie (AI), in nauwe samenwerking met het Donders Instituut in Nijmegen. Je test de algoritmen op effectiviteit tijdens en na de ontwikkeling. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bouwen van een testopstelling die lijkt op echte luisteromstandigheden om de spraakherkenning te evalueren. Dit kan ofwel fysiek, of door middel van virtual reality worden ontworpen. Je werkt nauw samen met de groep van Sophia Kramer (Auditory Functioning and Participation) van het VuMC, die verantwoordelijk is voor het verzamelen van omgevingsgeluiden.

Samenvatting

·         Je hebt een afgeronde masteropleiding op (bio)medisch en/of fysisch gebied

·         Je gaat onderzoek doen naar gebruikers van binnenoorimplantaten, om het spraakverstaan te verbeteren met name in achtergrondlawaai

·         Dit doe je door onderzoek met behulp van algoritmen en AI, welke je op effectiviteit zult testen

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde masteropleiding op medisch en/of fysisch gebied. Daarnaast heb je een goed begrip van signaalverwerking en het auditieve systeem. Ervaring met MATLAB is een pre. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands, omdat alle luistertests in het Nederlands worden afgenomen, en in het Engels vanwege het internationale karakter van de onderzoeksgroep.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Het salaris begint met € 2.495,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.196,- in het vierde jaar (schaal pro, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Keel- Neus- en Oorheelkunde en het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten

Het onderzoeksteam van de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde en het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten doet translationeel onderzoek ingebed in een acadermisch-klinische omgeving. Speerpunten hierbij zijn oorziekten en hoorimplantaten, stemafwijkingen, schedelbasistumoren, oncologie  en plastische aangezichtschirurgie. Je bent onderdeel van een team met verschillende disciplines die nauw met elkaar samenwerken in de kliniek en in onderzoek. Denk hierbij aan KNO-artsen (in opleiding), klinisch-fysici / audiologen, biologen en paramedici.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • C.21.FD.YZ.10

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you