Adviseur Onderzoekssubsidie - Humanities Cluster-KNAW - Amsterdam

Adviseur Onderzoekssubsidie - Humanities Cluster-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
8 jan 20 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De adviseur Onderzoeksubsidies ondersteunt de onderzoekers van het Huygens ING, het IISG, het Meertens Instituut en het NIAS bij de subsidieaanvraagtrajecten. Deze functie richt zich op de ondersteuning van geesteswetenschappelijk onderzoek in de domeinen taal, kunst, cultuur, erfgoed en e-humanities in een excellent wetenschappelijke context.

Functie-informatie:
Je bent coördinator van het Grant Team van het HuC, daarbinnen werk je samen met collega’s uit verschillende disciplines, zoals de afdelingen Financiën & Control, Personeel & Organisatie, Communicatie, Digitale Infrastructuur en Digitaal Databeheer. Je zit de vergaderingen van het Grant Team voor. Je begeleidt in overleg met deze afdelingen en de instituutsdirecteuren de subsidieaanvraagprocedure.

Je bent verantwoordelijk voor het zoeken naar geschikte subsidiemogelijkheden voor (excellente) wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière en het stimuleren van acquisitie van onderzoeksubsidies.

Je ondersteunt het gehele traject van een onderzoekssubsidieaanvraag. D.w.z. het samen met de onderzoeker vaststellen van de meest kansrijke subsidieverstrekker, het adviseren over de structuur van de subsidieaanvraag en het becommentariëren van ‘draft’ onderzoeksvoorstellen. De nadruk ligt op Nederlandse en Europese onderzoekssubsidies. Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van alle lopende subsidietrajecten.

Naast een-op-een advies informeer je proactief onderzoekers en onderzoekseenheden binnen het HuC d.m.v. onder andere het organiseren en coördineren van informatiebijeenkomsten omtrent aanvraagprocedures. Wanneer van toepassing in het subsidietraject organiseer en coördineer je interview-trainingen. Daarnaast verzorg je de algemene communicatie rondom subsidies binnen het HuC.

Je bent het aanspreekpunt op het gebied van wetenschapsvalorisatie; een onderwerp waar het HuC en de KNAW een bijzonder belang aan hechten. Je valt rechtstreeks onder de directeur Bedrijfsvoering en maakt deel uit van het MT-XL van het Bedrijfsbureau.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Vaardigheden en competenties:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en je bent bij voorkeur gepromoveerd in de geestes- of sociale wetenschappen;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je beschikt over zeer goede kennis van en ervaring met het aanvragen van Nederlandse en Europese onderzoeksubsidies;
 • Je hebt een goed netwerk in en kennis van de Nederlandse academische wereld of je bent in  staat dit snel op te bouwen;
 • Wanneer je ervaring hebt met advisering van onderzoekers over het opstellen en indienen van onderzoeksprojecten, is dat een pre;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, in zowel Nederlands als Engels.
 • Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en beschikt over organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt een flexibele instelling en bent een teamspeler.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij de KNAW is voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.826,- (schaal 11/12 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

Humanities Cluster

Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld.

Het KNAW Humanities Cluster (HuC) is een samenwerkingsverband van drie instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het betreft het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. De grote rol van onderzoek met een digitale component is een belangrijke reden voor de samenwerking van de drie instituten in het HuC.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • max. 30.4 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT2021-002

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you