Docent Klinische Neuropsychologie

Docent Klinische Neuropsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 7 feb Amsterdam
Wat maakt dat sommige mensen gezond oud worden en andere mensen dementie krijgen? Zijn geheugenklachten een eerste teken van dementie? Deze en andere vragen staan centraal in het onderwijs en onderzoek van de sectie klinische neuropsychologie. Wil jij een bijdrage leveren aan het oplossen van dergelijke vragen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De afdeling klinische, neuro- en ontwikkelingspsychologie, Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen zoekt een docent die werkzaam zal zijn bij de sectie klinische neuropsychologie, met een focus op onderwijs over neuropsychologie in de volwassenheid/veroudering en met focus op neuropsychologische interventiemethoden.

De docent is verantwoordelijk voor het coördineren en verzorgen van onderwijs in de Bachelor en Nederlandstalige Master Klinische Neuropsychologie (https://vuweb.vu.nl/nl/onderwijs/master/psychologie/inhoud). Daarnaast is de docent betrokken bij de individuele begeleiding van studenten in het kader van de M-these.

De docent komt terecht in een betrokken onderwijsteam, bestaande uit docenten, clinici en onderzoekers van de sectie klinische neuropsychologie. Voor het verzorgen van onderwijs in de klinische neuropsychologie, wordt samengewerkt met de klinische neuropsychologische praktijk, waaronder het Alzheimercentrum Amsterdam (https://www.alzheimercentrum.nl/), en bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij lopend onderzoek. Hierbij zal de focus liggen op veroudering, cognitieve reserve en preventie van cognitieve achteruitgang.

Jouw taken
 • Coördineren en verzorgen van onderwijs in het bachelor en Nederlandstalige master curriculum Klinische Neuropsychologie
 • Coördinatie van werkgroepen
 • Individuele begeleiding van M-these studenten
 • Levert een bijdrage aan onderzoek in de onderzoeksgroep

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Afgeronde universitaire studie psychologie (bij voorkeur neuropsychologie, klinische psychologie of ontwikkelingspsychologie)
 • Gepromoveerd (of in de afrondende fase van een promotie), bij voorkeur op het gebied van veroudering en/of klinische neuropsychologie
 • Affiniteit en ervaring met het geven van onderwijs en het begeleiden van studenten
 • Werkervaring in de klinisch neuropsychologische praktijk is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,4 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging naar 3 jaar, en de mogelijkheid tot het volgen van een BKO traject. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 7 februari 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Sietske Sikkes, PhD
Functie: Universitair Hoofddocent
Telefoonnummer: 020-4448524
E-mail: s.a.m.sikkes@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • 16—32 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 7016

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 7 feb. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).