Manager Data & Innovatie

Manager Data & Innovatie

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 25 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ervaren projectmanager | people manager | verliefd op data.

Functieomschrijving

Het analyseteam antwoordde met “we redden het ook zonder, maar het zou wel fijn zijn” op mijn vraag of ze een manager nodig hebben. Zo zelfstandig en professioneel werkt het 7 personen tellende en groeiende team. Het team draait ook zonder goed, maar een manager is wel erg prettig vinden ze. Iemand die ervoor zorgt dat zij niet afgeleid worden door de (commerciële) waan van de dag en geconcentreerd kunnen werken aan de projecten die ze leuk vinden. Een manager die ook een ervaren projectmanager is, en overzicht houdt op alle projecten. Van het maken van Talent Analytics, kleine marketinganalyses tot het verbeteren van de database, testen op kwaliteit, het aansluiten van nieuwe databronnen en het updaten van de databases en API’s. Iemand die gericht werkt aan de ontwikkeling van de individuele teamleden én de prestatie van het team als geheel. Iemand die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van datamanagement, databases, storage, api’s e.d. volgt en de ambitie heeft om dit ook te implementeren.

Een rol die je moet passen als een jas
Als je bij ons begint, ben je vanaf dag 1 niet meer nieuw, en sta je direct met je voeten in de dataklei. Naast kennismaken, leer je snel onze producten kennen en de manier van werken. Het tempo is hoog, omdat we veel willen bereiken. Veel meer dan we tijd hebben. De data- en analysehonger is veel groter dan onze ‘maag’ in uren en prioriteiten aan kan. Dat zit in het DNA van IG, het is onze kracht én valkuil. We willen beter worden, groeien in kwaliteit en kwantiteit met eigen en nieuwe mensen. Als Manager Data & Innovatie pak jij de lead in het realiseren van deze ambitie. De dataverzameling en distributie versnellen, versimpelen, moderniseren en kwalitatief verbeteren. In Nederland en alle landen in Europa. Daarin heb je een visie, kun je inhoudelijk meepraten, kun je op de rem trappen en tegengas geven als het moet en prioriteiten stellen als het nodig is. Naar je team, én naar sales, marketing en management. Dat is ook nodig want onze data heeft impact op het leven van honderdduizenden personen per jaar (baanzoekers en huizenkopers) en honderden bedrijven in hun recruitmentaanpak. Die basis moet dus ijzersterk zijn en blijven.
Er ligt voor jou een inhoudelijk interessante uitdaging aan de inrichting van de processen, het managen en stroomlijnen van de projecten en het laten groeien (letterlijk en figuurlijk) van het team. Kortom, jij steekt zelf ook graag de handen uit de mouwen om op zoek te gaan naar versnellers in ons huidige dataproces. In het bouwen aan een fantastisch team naar een high-tech data-omgeving.
Bij ons werken, betekent ook dat we naar je zullen luisteren, we je vertrouwen in jouw kennis. Je krijgt ruimte voor innovaties, investeringen en om fouten te maken. Als het fundament sterker staat, krijg je alle vrijheid voor eigen ideeën en doorontwikkelingen. Wees ook vooral wie je bent!

Specificaties

Intelligence Group

Functie-eisen

Herken jij jezelf?

 • Afgeronde master.
 • Aantoonbare kennis van data, databases, B.I., ETL, SQL en analyse.
 • Managen van meerdere projecten tegelijk, met doorlooptijden van enkele dagen tot enkele maanden.
 • Aanpakken en snel oplossen, daarnaast gezond ambitieus.
 • Houdt ervan uitgedaagd te worden en uit de comfortzone gehaald worden.
 • Kennis van de arbeidsmarkt en bijv. ESCO, ISCO of O*NET is een pre.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou?
Je werkt samen met talentvolle en gemotiveerde collega’s, in een goed lopend bedrijf met een fijne werksfeer en uitstekende reputatie. We werken voor heel veel van de mooiste bedrijven in Nederland en daarbuiten, van NS tot en met Gemeente Rotterdam en van IBM tot en met YoungCapital. Je krijgt heel veel vrijheid en nog meer zelfstandigheid. Dat kan best even wennen zijn, omdat je daardoor snel veel verantwoordelijkheid krijgt. We betalen je uitstekend en de rest is prima geregeld (opleidingen, pensioen, laptop e.d.). Je werkt minimaal 32 uur in de week, en na coronatijd zeker 2 dagen per week in Rotterdam. Thuiswerken en flexibele werktijden zijn vanzelfsprekend. Zijn er andere wensen, dan kunnen we die altijd bespreken als er een ‘match’ is.

Werkgever

Intelligence Group

Intelligence Group is dé specialist in arbeidsmarktdata. Sinds 2003 verzamelen en analyseren wij arbeidsmarktdata onder de Europese beroepsbevolking en met die data bedienen wij, via innovatieve tools en uitgebreide rapporten, zowel corporate recruitment als intermediairs. Dagelijks werken wij aan een transparantere arbeidsmarkt en brengen wij vraag en aanbod dichterbij elkaar met data. Wij zijn daarmee marktleider op dit specifieke gebied en weten als geen ander wat uw doelgroep wilt, waar zij zich begeven en wat de pullfactoren zijn.

Specificaties

 • IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Beleid- en staf
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
 • 32—40 uur per week
 • Universitair
 • AT 155637

Werkgever

Intelligence Group

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Goudsesingel 80, 3011 KD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you