Assistent klinische data - NIN-KNAW - Amsterdam Zuidoost

Assistent klinische data - NIN-KNAW - Amsterdam Zuidoost

Geplaatst Deadline Locatie
18 jan 31 jan Amsterdam Zuid-Oost

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Nederlandse Hersenbank (NHB) is een afdeling van het Nederlands Herseninstituut. Middels een prospectief hersendonorprogramma verzamelt de NHB hersenmateriaal van overleden personen. Het hersenweefsel wordt voorzien van klinisch en neuropathologisch goed gedocumenteerde gegevens en beschikbaar gesteld aan de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap, aan zowel academische organisaties als farmaceutische bedrijven. Binnen de NHB is recent een data project gestart, “The Netherlands Neurogenetics Database (NND)”. De NND heeft tot doel om klinische, pathologische en genetische data beschikbaar te maken in een web-based database voor donorselectie en analyse door onderzoekers die hersenweefsel aanvragen voor hun onderzoek. Hiervoor zoeken wij een: Assistent klinische data NND

Functie-informatie
De assistent klinische data zal klinische parameters identificeren in geschreven Engelstalige klinische files van hersenbank donoren volgens een lijst vastgestelde omschrijvingen. De resultaten worden gebruikt om een machine learning tool te ontwikkelen dat dit vervolgens (gedeeltelijk) geautomatiseerd kan gaan doen. Dit werk maakt deel uit van het Netherlands Neurogenetics Database (NND) project. Dit project wordt gecoördineerd door de wetenschappelijk coördinator van de NHB. De assistent werkt nauw samen met de coördinator medische gegevens van de NHB en de andere (externe) projectleden.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

 • Medische kennis en beheersing van terminologie is een vereiste; bij voorkeur heeft u een geneeskunde achtergrond of bent u bezig met de studie geneeskunde of soortgelijke studie (minimaal 2 studiejaren afgerond)
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Ervaring met digitale en online werkomgevingen zoals Microsoft Word, Teams en Zoom, of de bereidheid dit snel te leren
 • Ervaring met werken met klinische dossiers strekt tot de aanbeveling
 • Nauwkeurig en systematisch
 • U hebt affiniteit met neurologie, psychiatrie, en wetenschappelijk onderzoek
 • Plezier in werken binnen een project en team

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling
Het betreft een dienstverband op oproepbasis. De startdatum is zo snel mogelijk en de verwachting is dat het project 6-12 maanden zal duren. De vacature is voor minimaal 18 uur. Het maximaal aantal uren is flexibel en dus bespreekbaar. Salarisuitbetaling vindt plaats op basis van urendeclaratie.

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring is het bruto salaris volgens salarisschaal 5 CAO Nederlandse Universiteiten (€1,914 - €2,723) exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Vanwege de Corona-maatregelen bestaat de mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken.

Werkgever

Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het verricht fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen. Hierbij wordt onderzocht hoe de hersenen cognitieve functies – zoals bewustzijn, perceptie, beweging, leren en sociale interacties – mogelijk maken. Ook wordt onderzocht hoe deze functies verstoord raken bij hersenziekten.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Medisch personeel (anios, aios, specialist); Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • €1914—€2723 per maand
 • Universitair
 • AT2021-006

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 47, 1105 BA, Amsterdam Zuid-Oost

Bekijk op Google Maps

Interesting for you